Sanjin Strukic/PIXSELL

TOMISLAV PANENIĆ: ‘Plenković može postati premijer tek kad se usvoji pet jamstava Most-a’

Most je prije izbora predstavio svojih sedam jamstava, u kojima je zahtijevao promjene nekih postojećih zakona. Most če do kraja procesa formiranja nove vlade biti dosljedan i neće glasati za Vladu dok se ne usvoje njihova jamstva, doznaje Jutarnji list.

Tomislav Panenić, tehnički ministar gospodarstva, koji više neće sjediti u Vladi jer je resor gospodarstva pripao HDZ-u, nego se kao saborski zastupnik vraća na Markov trg, potvrdio je jučer namjere Mosta da ne glasaju za Vladu dok se ne usvoji njihovih pet od sedam jamstava.

‘U ponedjeljak će Andrej Plenković postati mandatar i onda ima rok od 30 dana za sastavljanja i potvrđivanja Vlade. Naš uvjet za formiranje Vlade bilo je usvajanje tih jamstava. Zakonski prijedlozi, dakle, moraju biti izglasani prije potvrđivanja Vlade’, kazao je Panenić za Jutarnji.

Prema njegovu mišljenju, resorna ministarstva mogu od idućeg ponedjeljka početi pripremati zakonske prijedloge, neki su već vjerojatno i pripremljeni, a neki od njih, ako budu gotovi na vrijeme, mogu u saborsku proceduru već idući petak, što je jučer najavio i predsjednik Mosta Božo Petrov za N1.

‘U roku od dva tjedna svi ti dokumenti se mogu pripremiti i nema razloga da Vlada ne bude potvrđena u ustavnom roku od 30 dana. Rok imamo i mislim da ćemo time pokazati i neku veću efikasnost’, rekao je Panenić za Jutarnji.

Komentiraj