TOMAŠEVIĆ: “Bandićeve pijane milijardere možemo zaustaviti samo na izborima”

Građani, samo na izborima možemo zaustaviti Bandićeve “pijane milijardere”, poručio je danas saborski zastupnik Zeleno lijeve koalicije Možemo Tomislav Tomašević, koji je još jednom potvrdio da će kandidirati za gradonačelnika Zagreba, “unatoč svim problemima koji ga čekaju”.

Razgovarao je s novinarima na performansu “Vozi, Miško, dok se grad raspada”, koji je pred zgradom Zagrebačkog Holdinga organizirala aktivistička skupina “Zagreb te zove”.

“Svašta sam vidio od Bandića, ali ovo je na rubu pameti”, kazao je. “Ne znam što reći, ovo me stvarno ljuti. Svašta sam vidio od Bandića, ali ovo je na rubu pameti. Nakon tri prirodne katastrofe toliko novaca se troši na luksuzne automobile i to po modelu dnevnog najma što je puno skuplje. Očito osjećaju da im se bliži kraj i sad ih boli briga i pokušavaju izvući sve resurse koje mogu”, kazao je Tomašević.

On smatra da Bandić od nabave novih automobila neće odustati ni unatoč prosvjedu. “Pritisak je dobar, ali Bandić na to ne reagirao. Ako bude veći pritisak javnosti, možda ipak odustane, ali on je taj koji odlučuje. Zagrebački Holding u potpunosti je u njegovim rukama.”

Štoviše, “ovi troškovi past će na leđa novom gradonačelniku. Jako puno ugovora koji su sklopljeni čekat će novog gradonačelnika, pa čak do 2030. godine”, kaže Tomašević.

Tomašević smatra da bi Sabor i ranije trebao početi s radom.

“Mi smo tražili da Sabor najkasnije 19. kolovoza počne s radom jer smatramo da je ministarstvu graditeljstva nekoliko tjedana dovoljno da pošalje u drugo čitanje Zakon o obnovi Zagreba i okolice, ali vladajuća većina je ipak odlučila do 2. rujna produljiti stanku”, dodao je.

Bandić je nakon poplava rekao da je šteta minimalna, ali zaprimljeno je više od 3000 prijava.

“Već tada sam bio iznerviran njegovim izjavama. Tad je rekao da je oko 80 objekata oštećeno, a imali smo nekoliko tisuća prijava. Samo u mojoj zgradi su tri stana poplavljena, a to se nikada nije dogodilo. Sad su opet najavljene nove oluje pa se nadam da je ta mreža sada koliko-toliko očišćena i da neće biti novih poplava i štete na imovini”, rekao je Tomašević.

Komentiraj