Boris Scitar/PIXSELL

TODORIĆ ‘Knighthead je stvarni vlasnik Agrokora’

“Knighthead je od 10. travnja 2017. god. neformalni (stvarni) vlasnik Agrokora, što mu je omogućio Lex Agrokor”, napisao je u najnovijoj objavi na blogu Ivica Todorić, dodajući kako Knigthead ojačava svoju pravnu i financijsku poziciju roll-up ugovorom. “Ovim nastaju pravne i kriminalne okolnosti, prestaje vladavina prava, a i financijski položaj Agrokora je bitno otežan”, poručuje Todorić.

“Roll-up aranžman je zamijenio neustavni Lex i došlo je do privatizacije državnih ovlasti. U ovakvoj situaciji – pravu su ruke vezane. Nemoguće je zakonito poslovati u nezakonitom okviru i nemoguće je postići opstanak Agrokora dok su sve glavne odluke delegirane lešinarskom fondu, čiji apetit je isključivo preuzimanje. Preuzimaju u suradnji sa onima koji su to omogućili”, nastavlja Todorić.

Todorić također tvrdi da su otpisom roll-up ugovora Ante Ramljak i Knighthead ucijenili sve i time osigurali svoju vlast nad Agrokorom s milijardom eura koje kontrolira Knighthead. “Znači time pruzimaju kontolu nad vođenjem procesa i sudbinom opstanka Agrokora. Jednostavno rečeno, ovaj nezakonit aranžman je ubiti prividan posao koji u svojoj suštini predsatvlja preuzimanje kontrole nad kompanijiom. Ovo je istina!”, poručuje Todorić dodajući da je takav aranžman sponzorirala Vlada RH, garantiravši time “provođjenje bezakonja”.

“Dok postoji ovaj ugovor – svaki mogući povjerenik je  Ramljak, a svaka moguća ministrica  – Dalić”, piše Todorići ponudivši “jedino rješenje za povratak na pravi put” regulaciju roll-up ugovora i pozicije Knightheada pravnim aktom, zbog trgovanja utjecajima koji su Knightheadu omogućili ministrica Dalić i izvanredni povjerenik Ante te debokloadu Agrokora i nastavljanje procesa u skladu sa Ustavom i svim pravnim propisima RH, u interesu svih dionika kao i nastavka uspješnog poslovanja Agrokora, zaključivši najnoviju objavu na svom blogu porukom “Sud mora reagirati, pravni poredak Hrvatske je na kušnji!”.

Komentiraj