Tijekom rukometne Lige prvaka umro poljski novinar

Autor:

epa10698842 Magdeburg team celebrate with the trophy after winning the EHF FINAL4 Handball Champions League final match between SC Magdeburg and Barlinek Industria Kielce in Cologne, Germany, 18 June 2023.  EPA/RONALD WITTEK

EPA/RONALD WITTEK

Poljski sportski novinar preminuo je tijekom finala EHF Lige prvaka između SC Magdeburga i Kielcea u nedjelju u Koelnu, objavila je Europska rukometna federacija (EHF).

Novinar Pawel Kotwica (51) iz dnevnika Echo Dnia pao je u nesvijest tijekom drugog poluvremena i utakmica je prekinuta jer mu je hitna pomoć pružila liječničku pomoć, ali je nažalost preminuo, dodao je EHF.

Trener Magdeburga Bennet Wiegert tada je predložio da se utakmica završi pri trenutnom rezultatu 22-20 za Poljake, rekao je za Bild, rekavši da “postoje važnije stvari u sportu”.

“Rekao sam da prihvaćamo rezultat i da je Kielce pobjednik Lige prvaka”, rekao je Wiegert prije nastavka utakmice, a njemačka ekipa je nakon produžetaka nadmašila Kielce 30-29 i osvojila svoj četvrti naslov.

Sjedalo na novinarskoj tribini Kielcea koje je novinar zauzimao kada je izvještavao o njihovim ligaškim utakmicama je  njemu u počast dobilo plaketu i na njemu više nitko neće sjediti, rekli su iz poljskog tima.

“Bit će to tvoje sjedalo zauvijek, jer znamo da ćeš biti s nama na svakoj sljedećoj utakmici”, napisali su iz Kielcea na Twitteru.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.