NIJE JEDINI Tihana Lazović žestoko prozvala Matanića i nije stala na njemu: Proračunato je ‘pikirao’ žrtve

Autor:

PIXSELL/Marko Lukunic

Glumica Tihana Lazović Trifunović pridružila se brojnim ženama koje su se ogradile od redatelja Dalibora Matanića, podržavajući istovremeno one koje su ga optužile za uznemiravanje. Lazović Trifunović s redateljem je surađivala na brojnim filmovima poput „Zora“ i „Zvizdan“, te serijama „Šutnja“, „Novine“ i „Područje bez signala“. Njezin status prenosimo u cijelosti.

“To što moja suradnja sa Daliborom Matanićem nikada nije bila neprimjerena, neprofesionalna i neugodna, apsolutno ništa ne znači, štoviše potvrđuje da je vješto manipulirao nama koji smo godinama surađivali s njim, napravio od nas majmune i vrlo proračunato “pikirao” svoje žrtve koje su mahom mlade djevojke na početku svoje karijere.

Te mlade djevojke, a i ja sam prilično nedavno bila mlada djevojka, žrtve su ne samo Dalibora Matanića nego cijelog sistema, počevši od Akademije dramske umjetnosti na kojoj se desetljećima štiti nasilnike, počevši od Tonka Lonze pa sve do aktualnog Ozrena Prohića , preko niza drugih prijavljenih profesora koji nisu zanimljivi javnosti kao Dalibor Matanić pa su ih ,kao i svećenike pedofile koje se šalje iz župe u župu, preselili na neko mjesto na kojem su sigurni od kaznenog progona, ali i dalje bezbrižno stvaraju svoju “umjetnost”, a neki, kako čujem, i dalje predaju na spomenutoj ustanovi. Kada svoj mladi život započinjete na jednoj takvoj školi, kada su gore spomenuti profesori vaša jedina opcija, ako se njeguje šutnja i pognuta glava, ako se svaki oblik bunta kažnjava i čita kao “bila je neposlušna studentica, nećemo je primiti u ansambl”, onda nam je jasno zašto naši poslodavci imaju sindrom Boga i uživaju svoju poziciju maksimalno. Svi smo odgovorni.

Stojim i podržavam sve djevojke i žene koje su ispričale svoje priče, nadam se da će ovo potaknuti i ostale žrtve da istupe, progovore i prijave. Ne samo Dalibora Matanića. Sve njih”, poručila je glumica.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.