Thandie Newton priznala da se bojala Toma Cruisea na snimanju “Nemoguće misije 2”

Thandie Newton, 48-godišnja britanska glumica, neočekivano je iskreno progovorila u intervjhu za portal Vulture  o svojim iskustvima prilikom snimanja hollywoodskih filmova. Progovorila je o rasizmu, seksizmu i mnogim drugim stvarima te se tako dotakla i odnosa sa Tomom Cruiseom s kojim je glumila u filmu „Nemoguća misija 2“ prije 20 godina. Nakon tog filma, nikada joj nije ponuđena uloga u nekom od nastavaka „Nemoguće misije“.

„Tako sam se bojala Toma. On je vrlo dominantna individua. On se maksimalno trudi biti pristojna osoba. Ali pritisak… On je zahtjevna osoba. Smatram da on misli kako samo on može napraviti sve onako kako treba biti“, rekla je Thandie Newton. Ona se prisjetila specifične situacije na snimanju filma kada Cruise nije bio zadovoljan s njezinom glumom, a ona kaže da je to bilo tako jer je dobila usrane dijaloge. Da bi popravio situaciju, Cruise joj je predložio vježbanje jedne scene u kojoj će ona izgovarati njegove rečenice, a on njezine. Ne samo da to nije popravilo situaciju, već su njih dvoje frustrirali jedan drugoga.

„Ne sjećam se situacije koja mi je manje pomogla od ove. Bila sam natjerana u prostor terora i nesigurnosti. Prava sramota. I zahvalna sam mu. Stvarno to mislim, on je pokušao dati sve od sebe“, objasnila je Thandie Newton dodajući kako je Cruise bio pod stresom ali je na kraju scena snimljena onako kako je Cruise to i želio jer je ona shvatila što on traži od nje.

Osim filma „Nemoguća misija 2“, najveći uspjeh Thandie Newton bila je uloga u Oscarom nagrađenom filmu „Fatalna nesreća“ iz 2004. Posljednja serija u kojoj je glumila je „Westworld“.

Komentiraj