Ovih dana nije ugodno biti u koži Lea Messija. U samo deset dana život mu je potpuno uzdrman. Prvo je 26. lipnja, nakon poraza u finalu Copa Americe, objavio kako više neće igrati za argentinsku reprezentaciju. Bilo je to treće reprezentativno finale u isto toliko godina koje je Messi izgubio. Potom je ove srijede zajedno sa ocem osuđen na 21 mjesec zatvora i novčanom kaznom od 3.5 milijuna eura.

Iako se prema španjolskim zakonima zatvorske kazne za nenasilne zločine odražuju uvjetno, Messijev tim uložio je žalbu na presudu. Messi je sada na prekretnici, ne znajući što učiniti. S jedne je strane, pišu mediji, uvjeren da se prema njemu odnosilo preoštro. Pred sudom su i njegova dva suigrača, Neymar i Mascherano, dvojica od njegovih najboljih prijatelja iz kluba. Kažnjena je i Barcelona zbog neregularnostima s porezom oko transfera Neymara. Katalonski mediji navode da tretman prema Barceloninim nogometašima ne bi bio jednak da kojim slučajem nastupaju za Real Madrid. Napominju i kako je ova presuda politički motivirana i orkestrirana iz Madrida kako bi oslabile Barcelonu, vječitog rivala, koji je i ove sezone Realu ‘uzeo’ naslov.

Došlo je do zastoja i u pregovorima sa Barcelonom oko novog ugovora. Postojeći mu ugovor traje do lipnja 2018. godine. Španjolci pišu kako Messi prvo želi vidjeti kako će proči njegova žalba. Nagađa se da bi u slučaju odbijanja žalbe Messi mogao otići iz Barcelone, jer bi u slučaju još jedne pogreške bio primoran ići u zatvor. Slično se prije nekoliko mjeseci dogodilo Mascheranu.

Predsjednik Barcelone Josep Bartomeu preko Twittera je pružio javnu podršku Messiju: “Leo, tko napada tebe, napada i Barcelonu i njenu povijest. Branit ćemo se do kraja. Uvijek zajedno”, napisao je. Messiju su podršku pružili i glasnogovornik i odvjetnički tim Barcelone.

Komentiraj