TEŠKA PROMETNA NESREĆA U sudaru dva automobila poginuo muškarac, dvije osobe prebačene u bolnicu

Autor:

11.05.2023., Novaki Petrovinski - Oko 1:45 ujutro u Novakima Petrovinskim kod Jastrebarskog dogodila se prometna nesreca u kojoj je sudjelovalo jedno osobno vozilo te je vozac smrtno stradao. Photo: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Jedan je muškarac poginuo, a dvije su osobe ozlijeđene u direktnom sudaru dvaju osobnih vozila koji se dogodio u ponedjeljak navečer na ulazu u naselje Peklenica kod Murskog Središća, priopćila je policija.

Nesreća se dogodila oko 23,35 u Ulici Ante Starčevića, na ulazu u Peklenicu iz smjera Križovca. U sudaru je poginuo muškarac, a dvije su osobe vozilom Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije prevezene u Županijsku bolnicu Čakovec.

Zbog očevida, dionica županijske ceste između Križovca i Peklenice bila je zatvorena za promet.

Nesreću izazvala 21-godišnjakinja

Nesreću u kojoj je u Međimurju poginuo 33-godišnjak izazvala je 21-godišnja vozačica, a u njenom automobilu je bilo je i dijete koje nije ozlijeđeno, objavila je policija u utorak.

Policija će protiv vozačice podnijeti kaznenu prijavu zbog izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, zbog čega joj prijeti bezuvjetna zatvorska kazna.

Sudar se dogodio oko 23,30 sati u Ulici dr. Ante Starčevića na ulazu u naselje Peklenica kod Murskog Središća, a izazvala ga je 21-godišnja vozačica koja je upravljala automobilom austrijskih registarskih oznaka.

Vozilom se nije kretala obilježenom prometnom trakom koja se proteže uz desni rub kolnika, zbog čega je u blagom zavoju djelomično prešla na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera.

Svojim je vozilom udarila u automobil čakovečkih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 33-godišnjak. Uslijed udara došlo je do zanošenja vozila te djelomičnog silaska vozila s kolnika, a muškarac je na mjestu nesreće preminuo.

U automobilu austrijskih registarskih oznaka bilo je i dijete koje je bilo propisno smješteno u posebnoj sigurnosnoj sjedalici, dok vozači za vrijeme vožnje nisu bili vezani sigurnosnim pojasevima.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.