Teška prometna nesreća dogodila se oko 16.45 sati na autocesti A1, dionici Zagreb-Karlovac, u smjeru juga, petstotinjak metara prije karlovačkih naplatnih kućica. Policija je javila kako je jedna osoba smrtno stradala, a dvije su ozlijeđene.

Prema izjavama očevidaca, pick-up Mazdi, koja je u teretnom prostoru prevozila keramičke pločice, pukla je stražnja desna guma naon čega se vozilo zaljuljalo, udarilo u rasvjetni stup te bankinu koja dijeli jednu prometnu traku od druge. Nakon toga se nekoliko puta okrenulo, te zaustavilo na krovu, piše Jutarnji. Dvije osobe su prilikom nesreće ispale iz Mazde i doslovno preletjele na traku kojom se vozi u smjeru Zagreba. Na jednu osobu je naletjelo vozilo, pregazilo je i na mjestu usmrtilo, javlja Jutarnji. Druga osoba je davala znakove života, te je zbrinuta intervencijom hitne medicinske pomoći, kao i treća osoba, koja je izvučena iz prevrnutog vozila.

Predmeti iz vozila, osobne stvari putnika i teret, keramičke pločice, razasuti su oko 150 metara od vozila na obje trake. Zbog toga je promet u smjeru juga i sjevera u potpunoj blokadi.

Interventne službe iz Karlovca reagirale su vrlo brzo. Prije njihova dolaska, preživjelima su prvu pomoć pružili vozači i putnici koji su naišli na nesreću.

Komentiraj