TEŠKA NESREĆA U ISTRI Dvojica muškaraca stradali na trafostanici, jedan hitno prevezen u zagrebačku bolnicu

Autor:

27.03.2022., Zagreb - Ocevid nakon pucnjave u Retkovcu. Photo: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Dvojica muškaraca stradala su u srijedu ujutro u teškoj nesreći na radu u trafostanici na Gregovici, u Istri.

 Alen Pačić, policijski službenik za odnose s javnošću Policijske uprave istarske za Glas Istre kazao je: “U 9.30 sati zaprimili smo dojavu da je na području Gregovice došlo do ozljeđivanja osobe prilikom rada. U Pulu je došao helikopter Hitna medicinska helikopterska služba te je unesrećeni muškarac zračnim putem prevezen u bolnicu”.

Kako neslužbeno saznaje Novi list, nesreća se dogodila kad je 55-godišnji muškarac uslijed doticaja sa strujom visokog napona snage pet kW zadobio teške opekline. Riječ je o radniku jedne kooperantske tvrtke iz Zagreba.

Kako se saznaje od Tatjane Čemerikić, ravnateljice Nastavnog zavoda za Hitnu medicinu Istarske županije, dvije osobe su stradale.

“Obojica su još uvijek životno ugroženi. Dojavu o nesreći Hitne službe su zaprimile u 9.25 sati, te su već za nekoliko minuta bili na mjestu nesreće, gdje su zatekli dvojicu teško ozlijeđenih muškaraca. Jedan je zadobio vidljive opekline, dok je drugi imao srčani zastoj te su ga na licu mjesta reanimirali. Reanimiranog pacijenta odvezli su u Opću bolnicu Pula, a budući da je liječnica na terenu kod pacijenta s opeklinama procijenila da je stanje kritično, te se sumnja na opekline unutarnjih organa, zatražila je podizanje helikoptera, koji je za 15-ak minuta sletio na Marsovo polje i preuzeo pacijenta. Nakon pregleda  u KBC-u Rijeka, liječnici su žurno uputili pacijenta helikopterom na traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu“, kaže Čemerikić.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.