VELIKI POŽAR U marini u Medulinu vatra progutala 22 brodice, šteta više stotina tisuća eura

Autor:

Požar u marini u Medulinu

HINA/ Daniel SPONZA/ ua

U velikom požaru koji je rano jutros buknuo u marini u Medulinu izgorjela su 22 plovila, požar je nešto prije 7 sati stavljen pod kontrolu, a u njemu nitko nije stradao, izvijestili su u srijedu ujutro iz pulske Javne vatrogasne postrojbe (JVP) i istarske policije. 

Iz Javne postrojbe Pula potvrđeno je da je požar nešto prije 7 sati stavljen pod kontrolu te da su vatrogasci uspjeli spriječiti širenje na ostala plovila, objavio je portal Istra24.hr.

“Ono najvažnije je da zasad nema dojava da je netko u događaju ozlijeđen. Požar je pod nadzorom, stanje se normalizira a čim sigurnosni uvjeti dopuste, policijski službenici i inspektor za zaštitu od požara pristupit će očevidu”, izjavila je za Hinu glasnogovornica Policijske uprave istarske Suzana Sokač.

Policija je dojavu o požaru u medulinskoj marini zaprimila u 3,55 sati, ponovila je.

‘Zvučalo je kao eksplozija’

Ozlijeđenih nema, a sigurno je da su izgorjele najmanje 22 brodice. Štete se procjenjuju na više stotina tisuća eura.

“Jutros oko 5 sati probudila me eksplozija. Prvo sam pomislio da nije nešto puklo kod mene, no ni par minuta kasnije čula se i druga eksplozija, ali manjeg intenziteta. Vidio sam gusti crni dim koji se protezao od ulaza u autokamp Medulin sve do Premanture, Pomera i dalje”, napisao je na Faceboooku novinar Mladen Kolenko.

Spriječili širenje požara na ostala plovila

Na intervenciji su četiri vozila i devet vatrogasaca pulske JVP koji su se dobar dio jutra borili s vatrenom stihijom koja je gutala plovila kao na pokretnoj traci. Njima su se u gašenju požara priključili i pripadnici medulinskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD)

Kirac: “Nesnosni mirisi s Kaštijuna ne jenjavaju, već nažalost svakim danom postaju sve jači”

Vatrogasci su uspjeli spriječiti širenje požara na ostala plovila, objavio je portal istra24.hr.

“Po dolasku na mjesto događaja pristupilo se sektoriranju nezahvaćenih plovila te odvajanju od zahvaćenih, a tijekom požara s plivajućeg pontona odvojena su opožarena plovila te je ugašen požar na njima”, izvijestili su iz pulske JVP, čiji su pripadnici uspjeli spriječiti širenje požara na preostale obližnje brodice u marini.

Ravnateljstvo Civilne zaštite RH na Facebooku je objavilo da se “prema zaprimljenim informacijama, dim s požarišta širi u smjeru mora te nema opasnosti od požara za okolne objekte”.

Uzrok požara i materijalna šteta utvrdit će se očevidom.

Prema neslužbenim informacijama štete prouzročene ovim požarom kreću se u stotinama tisuća eura.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.