Terapijski centar Cista Velika uspješno provodi europski projekt obrazovanja

TC Cista Velika

Iza dvadesetak korisnika Terapijskog centra Cista Velika lavovski je posao. Uz liječenje od ovisnosti oni su se po prilagođenim programima školovali za montera suhe gradnje, priprematelja pizze i pomoćnog kuhara.

Taj projekt službenog naziva ‘Aktivacija i osnaživanje liječenih ovisnika za tržište rada’ kroz razvoj i provedbu prilagođenih programa obrazovanja Dom za ovisnike Zajednica Susret provodi u svoja dva centra – Cisti Velikoj te Ivanovcu kraj Okučana.

“Jedanaest polaznika je u Cisti Velikoj završilo formalno obrazovanje, tj. ono koje se upisuje u radnu knjižnicu. Među njima šest ih se obrazovalo za jednostavne poslove u zanimanju montera suhe gradnje, a pet ih je steklo po dvije diplome – one za priprematelja pizze te diplome za jednostavne poslove u zanimanju kuhara. Izuzetno nas veseli činjenica da je dio polaznika bio toliko predan obrazovanju da smo im uručili i pohvalnice. Oni polaznici koji su pohađali nastavu, a nisu stekli diplomu, dobili su potvrde o školovanju i mogu ga nastaviti u ustanovama za obrazovanje odraslih“, kazala je Daniela Abramović, ravnateljica Centra kompetencija, ustanove za obrazovanje odraslih koja je s Domom za ovisnike Zajednica Susret osmislila i realizirala programe.

“Društvo ne smije otpisati liječene ovisnike! Upravo su naši korisnici koji su stekli diplome, najbolji dokaz da se u tu ranjivu skupinu treba ulagati. Mi smo im obrazovanjem dali vjetar u leđa, no oni su ti koji su najzaslužniji za svoju budućnost“, rekla je Suzana Horvat Kutle, ravnateljica Doma za ovisnike Zajednica Susret.

Projekt ‘Aktivacija i osnaživanje liječenih ovisnika za tržište rada’ je financiran kroz Europski socijalni fond, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020 u okviru poziva Lokalna partnerstva za zapošljavanje – faza III.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner