Tennis Australia o ‘Đoković sagi’: ‘Duboko žalimo zbog utjecaja koje je to imalo na sve igrače’

Organizator Australian Opena, Tennis Australia, poručio je da ‘duboko žali’ zbog utjecaja koji je ‘saga o Novaku Đokoviću’ imala na igrače koji se natječu na prvom Grand Slamu sezone.

Podsjetimo, Đoković se u ponedjeljak vratio u Beograd nakon što deportacija iz Australije prekinula nadu prvog tenisača svijeta da će igrati na Australian Openu. Necijepljeni Đoković deportiran je nakon što je izgubio sudski spor protiv odluke australske vlade da mu ukine vizu zbog javnog zdravlja i reda.

“Željeli bismo od samog početka jasno naglasiti da poštujemo odluku ministra imigracije i nalaz Federalnog suda Australije”, navodi Tennis Australia u priopćenju u kojem imenom ne spominje srpskog tenisača.

“Tennis Australia blisko je surađivao s saveznom vladom i vladom Victorije u protekloj godini kako bi igračima, osoblju i navijačima pružio Australian Open koji je siguran od COVID-a. Organizacija velikog međunarodnog sportskog događaja tijekom globalne pandemije koja se nastavlja i sve nas izaziva, duboko je zahtjevno za sve dionike”, dodaju, kako prenosi CNN.

Prema važećim australskim zakonima, svi koji dolaze u Australiju iz inozemstva moraju biti cijepljeni protiv covida, osim ako imaju medicinsko izuzeće. Đoković je rekao da je bio pod dojmom da može ući jer su mu dva nezavisna vijeća povezana s Tennis Australia i vladom države Victorije odobrila izuzeće na temelju toga da je bio zaražen covidom u prosincu. No, savezna vlada ustvrdila je da, prema njenim pravilima, prethodna infekcija koronavirusom nije valjan razlog za izuzeće.

Prvi Grand Slam sezone Auustralian Open startao je u ponedjeljak, no mediji i dalje pričaju samo o Đokoviću. “Kao australska teniska obitelj, shvaćamo da su nedavni događaji bili značajna distrakcija za sve i duboko žalimo zbog utjecaja koje je to imalo na sve igrače”, poručuje Tennis Australia u priopćenju.

Dodaju da uvijek postoje lekcije iz kojih se može naučiti. “Mi ćemo pregledati sve aspekte naše pripreme i provedbe kako bismo informirali naše planiranje – kao i svake godine. Taj proces uvijek počinje nakon što prvaci Australian Opena podignu svoje trofeje”, ističu,

Da Đokoviću nije deportiran iz Australije i da je osvojio ovogodišnji Australian Open, osigurao bi rekordni 21. Grand Slam. Sada po 20 naslova imaju on, Roger Federer i Rafael Nadal.

“Mi, kao i igrači i svi ljubitelji tenisa diljem svijeta, sada se želimo fokusirati na igru koju svi volimo”, poručili su i zaključili da se raduju ‘briljantnim danima tenisa pred nama’. Australian Open završava 31. siječnja.

 

Komentiraj