facebook.com

Tehnologija mijenja izgled i funkcije namještaja

Tehnologija nikada nije imala jači utjecaj na namještaj. Osim što važnu ulogu ima u njegovoj proizvodnji, mijenja i njegov izgled te funkcije. Vodeći svjetski proizvođači električne opreme i elemenata stvaraju proizvode koji olakšavaju punjenje elektroničkih uređaja.

Kako zbog velikog broja uređaja i njihovih kabela ne bi nastajao nered, osmišljavaju se punjači i utičnice koje postaju sastavni dio namještaja, najčešće radnih stolova. Isti su sve traženiji i u Hrvatskoj.

“Arhitekti, dizajneri interijera i proizvođači namještaja po mjeri u Hrvatskoj prate trendove i najnovije tehničke mogućnosti. Zato smo ponudu obogatili inovativnim rješenjima koja se ugrađuju u namještaj. Vodeći u njihovoj proizvodnji su njemačka tvrtka Bachmann i danski SISO“, otkrili su iz Elgrada.

Bachmann je proizveo nadstolnu priključnicu, tzv. elevator. Riječ je o svojevrsnom dizalu utičnica koje je skriveno u stolu dok se ne pritisne. Prepoznajući trend prelaska mobilnih uređaja na bežično punjenje, SISO je stvorio bežični punjač, tzv. grommet koji se lako ugrađuje u raznovrsne stolne površine.

Komentiraj