“Ted Lasso” je favorit Emmyja, glumci odmah ispregovarali povećanje honorara

U nedjelju, 19. rujna, dodijeljivati će se nagrada Emmy, najznačajnija američka televizijska nagrada. Kategorije su podijeljene na dva dijela, jedne se nagrade dodjeljuju za najbolje dramske serije, druge za najbolje komedije. U kategoriji najboljih komedija najveći favorit je serija „Ted Lasso“ koja ima čak 20 nominacija. Druga sezona ove serije oduševila je publiku i kritičare tako da na internet stranici Rotten Tomatoes čak 95 posto kritičara smatra seriju odličnom a isto misli i 91 posto gledatelja. Radi se o priči o treneru američkog nogometa (glumi ga Jason Sudeikis) koji spletom okolnosti dolazi u Englesku i postaje trener engleskog prvoligaša iako su europski i američki nogomet dva različita sporta.

Nakon ovakvog uspjeha serije koja se prikazuje na streaming platformi AppleTV+ došlo je vrijeme da se revidiraju ugovori za treću sezonu serije koja se uskoro počinje snimati. Tako Hollywood Reporter piše kako će po novom ugovoru Jason Sudeikis po epizodi primati oko milijun dolara dok je do sada primao između 250 i 300 tisuća dolara. U tih milijun dolara uključeno je i to što je Sudeikis i jedan od autora serije te jedan od njezinih producenata.

I ostali glumci ispregovarali su povećanje honorara. Hannah Waddingham (koja glumi vlasnicu kluba Rebeccu), Brendan Hunt (trener Beard), Brett Goldstein (nogometaš Roy Kent) i Juno Temple (Keeley) do sada su po epizodi primali između 50 i 75 tisuća dolara a u trećoj sezoni taj se iznos udvostručava te će primati između 125 i 150 tisuća dolara.

Prema onome što se do sada govorilo, treća sezona serije „Ted Lasso“ trebala bi biti i posljednja. „Priča koja je ispričana u tri sezone je ona koju vidim i razumijem. Drago mi je da su htjeli platiti snimanje tri sezone. Ne znam što će se događati nakon toga“, izjavio je Sudeikis prošle godine.

Komentiraj