Taylor Swift bi mogla imati snažan utjecaj na američke predsjedničke izbore

Autor:

Press

Guverner Kalifornije Gavin Newson rekao je kako vjeruje da će utjecaj Taylor Swift imati vrlo snažan utjecaj na američke predsjedničke izbore 2024. godine.

Gavin Newson, demokratski guverner Kalifornije, odgovarajući na pitanje novinara koje bi slavne osobe mogle utjecati na predsjedničke izbore 2024. godine, odmah je spomenuo Taylor Swift, te naglasio da je njezin utjecaj izuzetno velik. “Ono što je uspjela postići u aktiviranju mladih ljudi oko svjesnosti da je i njihov glas važan i da bi trebali dati svoj glas na sljedećim izborima, je stvarno vrlo moćno”, rekao je.

Taylor Swift je već 19. rujna pozvala svoje obožavatelje da poduzmu potrebne poteze na predstojećim izborima u SAD-u, te se na vrijeme registriraju, zbog čega je službena web stranica Vote.org vezana uz izbore zabilježila rekordan rast prijava. Bilo je dovoljno da Taylor Swift na svom Instagramu napiše: “Sretna sam što sam nedavno vidjela toliko vas na svojim nastupima širom SAD-a. Čula sam kako podižete svoje glasove i znam koliko su moćni. Provjerite jeste li spremni upotrijebiti ih na našim izborima sljedeće godine!”.

Sljedećeg dana, direktor komunikacija Vote.org-a, Nick Morrow, otkrio je putem X-a (Twittera) da je stranica Vote.org u prosjeku zabilježila 13.000 novih korisnika svakih 30 minuta nakon njezine objave na Instagramu.

Taylor Swift je 2018. prekinula višegodišnju političku šutnju kako bi podržala dva demokratska kandidata na središnjim izborima u SAD-u i pozvala svoje obožavatelje da se registriraju i glasaju. Taj je potez povukla nakon što se suočila s kritikama što nije otvoreno istupila protiv Donalda Trumpa uoči američkih izbora 2016. godine. 2020. godine je podijelila video poruku u kojoj je podržala Joea Bidena i Kamalu Harris uoči predsjedničkih izbora.

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.