TAKO DOBRO S DINOM RAĐOM Znate li zbog kojeg je trača Viktoriji pukao vodenjak?

Autor:

Ivo Cagalj, Antonio Ahel/ATA Images/PIXSELL

Ovog je ponedjeljka na Radio Nacionalu bilo TAKO DOBRO! u društvu s legendarnim košarkašem Dinom Rađom kojeg je u svojoj emisiji ugostio Ljudevit Grgurić – Grga.

Tijekom emisije Dino je otkrio da je želio biti profesor povijesti, da voli Istru u kojoj u šumi ima kuću za odmor, da obožava skijanje i putovanja, te da je jedan od onih koji na izletima uvijek trezveno i nadasve trijezno brine o svome društvu budući ne podnosi alkohol.

Prisjetio se Dino i svojih prvih košarkaških trenera, te nezaboravnog turnira u Münchenu kada je njegova Jugoplastika pobjedama nad Barelonom i Makabijem 6. travnja 1989. godine osvojila prvu titulu europskih prvaka. Dino je tada imao 22 godine!

Te noći u kojoj nitko u Splitu nije spavao prisjetio se i legendarni radio-reporter Edo Pezzi.

Iako je Rađa trebao zaigrati u NBA ligi već u sezoni 1989/90 za Boston Celtics, najuspješniju momčad NBA lige, želja mu se nije ostvarila budući da je njegov matični klub Jugoplastika tužila Boston Celtics i dobila presudu u svoju korist. Dino se morao vratiti u Split!

Kao slobodan igrač Dino Rađa 1990. godine umjesto u Boston odlazi u Rim u košarkaški klub Il Messaggero. Bio je to transfer koji su talijanski novinari uspoređivali s Maradoninim. Dino se prisjetio kako je njegova mama bila u šoku kada joj je rekao da se radi o iznosu za koji bi ona morala sa svojom plaćom raditi 700 godina i to pod uvjetom da sve stavlja na štednju!

Bilo je TAKO DOBRO! slušati o ljubavi Dina Rađe prema Hajduku, o danu kada je čuo da je primljen u Kuću slavnih – Hall of Fame, o pametnom ulaganju zarađenog novca…

No, vrhunac razgovora bio je trenutak kada je Grga najavio hit iz kraja devedesetih: “Nema veze”. Dino je istoga trena ovu najavu prokomentirao kratko i emotivno: “Moja ljubav!

A, njegova je ljubav Viktorija bila kraj telefona kao najugodnije iznenađenje emisije! Vesela i otvorena, Viktorija je ispričala kako su se Dino i ona upoznali, te kako su se čak triput vjenčali!

Otkačeni je razgovor kulminirao Grginim pitanjem o traču koji je jedno vrijeme kružio da su Petar Grašo i njezin Dino više od prijatelja!

“Suludi su ti tračevi! Ali, ovaj mi je toliko uveselio život da mi je od smijeha kada sam ga čula pukao vodenjak!”

Poslušajte kako je Viktorija Rađa prokomentirala ovaj trač:

Cijelu emisiju pogledajte u nastavku:

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.