TAJLAND Potraga za nogometašima u poplavljenoj špilji

Pixabay

Timovi za potragu i spašavanje pokušavaju u ponedjeljak na Tajlandu spasiti 12 nogometaša juniorske momčadi i njihovog trenera koji su već dva dana zarobljeni u poplavljenom špiljskom kompleksu duboko u planini, potvrdila je policija.

U podnožju špiljskog kompleksa Tham Luang, u sjevernoj pokrajini Chiang Rai, dječaci stari između 11 i 15 godina te njihov 25-godišnji trener izgubljeni su od subote. Vjeruje se da se nakon obilne kiše podigla voda unutar špilje i blokirala im izlaz.

“Operacija spašavanja je u tijeku. Još uvijek ih nismo pronašli”, kazao je načelnik policije Kamsan Saardiuan u spomenutoj pokrajini, 1000 kilometara sjeverno od Bangkoka.

Rano jutros, pripadnici službe spašavanja i ronioci specijalne vojne jedinice SEAL su ušli u špilju i doprli do velike prostorije, ali od djece ni traga.

“Vjerujem da su živi, ali su sigurno iscrpljeni (…) danas bi trebali imati dobre vijesti”, kazao je admiral Arparkorn Yookongkaew.

Tajland je usred kišne sezone kada špilje često poplavljuju. Dječaci su išli na ekskurziju nakon treninga. Unutar špilje su pronađeni tragovi njihovih ruku i stopala te ruksaci.

Komentiraj