EPA/TAMAS SOKI

Szijjarto poziva Milanovića da prestane vrijeđati Mađarsku: “Trebao bi biti skromniji”

Mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto ponovno je u subotu pozvao hrvatskog premijera Zorana Milanovića da prestane vrijeđati Mađarsku i Mađare te ga upozorio da bi trebao biti mnogo skromniji budući mu je za jedan dan propao imigracijski sustav, prenosi mađarska novinska agencija MTI priopćenje ministarstva vanjskih poslova.

Milanović je u petak u razgovoru za srbijansku televiziju RTS rekao kako Mađarska gradi zid “prema barbarima”, jer “Orban i društvo barbarima doživljavaju Arape” te da bi Hrvatska mogla zaustaviti ulazak Srbije u EU, ali da ona to ne želi.

 

  • Hrvatski premijer Milanović nastavlja vrijeđati Mađarsku i Mađare već dva tjedna mada “bi imao razloga za skromnost” budući se hrvatski imigracijski sustav srušio za jedan dan, reklo je mađarsko ministarstvo vanjskih poslova.

 

Razlika između hrvatske i mađarske vlade postala je jasna u zadnja dva tjedna, kaže ministarstvo.

Umjesto da registrira migrante i brine se za njih, Hrvatska ih masovno transportira u Mađarsku, ucjenjuje Srbiju i upućuje Mađarskoj besmislene optužbe, reklo je ministarstvo.

Za razliku od toga, kaže mađarsko ministarstvo, Mađarska poštuje sve europske propise, pobrinula se za više od 240.000 migranata ove godine i registrirala većinu njih.

Komentiraj