Svjetski prvaci se vratili kući: Ova momčad ima nešto – karakter, kemiju i vjeru

Autor:

18.02.2024., Zagreb -  Hrvatska vaterpolska reprezentacija  nakon osvojenog zlata vratila se iz Katra sa Svjetskog prvenstva  Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Jurica Galoic/PIXSELL

Hrvatska vaterpolo reprezentacija u subotu je u Dohi osvojila naslov svjetskih prvaka! U finalu su nakon dramatičnih peteraca slavili protiv Italije. U nedjelju je za svjetske prvake organiziran doček u VIP salonu zagrebačkog aerodroma. Vaterpolisti su sletjeli u 13:16 sati.

Dočekalo ih je stotinjak navijača, posebna slavljenička torta i pjenušac.

“Mala soba za velike ljude. Ponosni smo što imamo ovakve sportaše i izbornike, ovakav savez koji nam u mjesec dana može pružiti sreću i zadovoljstvo da budu doprvaci Europe i prvaci svijeta. Dobrodošli u Pariz, što ćete ljepše od toga? Vidimo se i nakon Pariza u ovoj maloj sobi”, rekao je predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.

FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL

Kapetan reprezentacije Ivan Krapić najavio je Olimpijske igre. “Bili smo srebrni u Zagrebu, sad zlatni, nadamo se zlatu i u Parizu. Nije bilo teško voditi ovu vojsku, oni su sjajni. Drago mi je da su svi dali svoj obol da ovakav rezultat dođe u Hrvatsku. Nema puno vremena za odmor, ljeto će brzo doći. Malo ćemo se odmoriti i uživati, a onda u Pariz”, istaknuo je.

Izbornik Ivica Tucak rekao je da su umorni i potrošeni, ali će uživati u danima koji su pred njima. “Ostavit ćemo sve ružno u zadnjem periodu. Pokazali smo vrhunski vaterpolo u Dubrovniku, Zagrebu i Dohi. Nakon poraza mrziš što si trener, ali jutros je bilo lipo, onako vruće u Dohi. Sretan sam i ponosan, još nismo ni svjesni što smo napravili u tako kratkom periodu”, rekao je novinarima.

Prisjetio se teškog trenutka na klupi reprezentacije. “Mnogi su sumnjali, i ja sam se zapitao u ožujku 2022. nakon turnira u Podgorici mogu li to izvući, imao milijun upitnika. Ali, vrlo brzo bilo mi je jasno da ova momčad ima nešto, karakter, kemiju i vjeru. Moj stožer u mene i ja u njih”, zaključio je.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Svjetski prvaci se vratili kući: Ova momčad ima nešto – karakter, kemiju i vjeru | NACIONAL.HR – Cro24.NET

prije 2 mjeseca

[…] Izvor: Nacional […]