SVIJETSKI DAN SRCA Mislite unaprijed na zdravlje vašeg srca

almagea.hr

Mjesec rujan tradicionalno je u znaku Svijetskog dana srca (29. rujna) iako o srcu, kao jednom od najvažnijih organa u našem organizmu, brigu treba voditi kontinuirano. Bolesti srca i krvnih žila vodeći su uzrok smrti u svijetu, no znanstvenim istraživanjima je utvrđeno kako se određeni čimbenici rizika mogu prevenirati prehrambenim intervencijama. Znanstvena istraživanja potvrđuju sve više dokaza o blagotvornosti mediteranske prehrane koja obiluje ‘zdravim’ masnoćama, među koje se ubrajaju omega-3 masne kiseline.

Volimo ‘dobre’ masnoće!

Omega-3 masne kiseline imaju snažno protuupalno djelovanje i igraju ključnu ulogu u funkciji mozga, normalnom rastu i razvoju te mogu smanjiti rizik od srčanih bolesti. Zabilježeno je kako unos omega-3 masnih kiselina utječe na krvni tlak i razinu triglicerida u krvi te regulira srčane aritmije.

Unos dovoljne količine potrebnih omega-3 masnih kiselina teško je postići prehranom, stoga su razvijeni lijekovi/dodaci prehani, koji su uključeni i u preporuke Europskog i Američkih kardioloških udruženja za liječenje srčanih bolesnika.

Ulje račića krila za zdravlje srca

U posljednje vrijeme osobito se ističe korist omega-3 proizvedenog iz posebne vrste račića koji žive u čistom moru Antarktika — račiću krilu. Njegove prednosti su velika količina omega-3 masnih kiselina, za organizam najpovoljnijoj formi, dodatni antioksidans astaksantin te manja prisutnost teških metala koje u sve većoj količini nalazimo u ribama, kao i dostupnost. Norveški su znanstvenici zaključili kako ulje račića krilla pokazuje blagotvorne učinke kod stanja poput pretilosti, depresije, srčanog udara, reumatoidnog artritisa, ulceroznog kolitisa i mnogih drugih.

Pod motom ‘Mislite na zdravlje vašeg srca’ tvrtka Almagea obilježava mjesec rujan koji je u znaku Svijetskog dana srca.

Almagea® KRILL OIL CARDIO+, dodatak prehrani za zdravlje srca i kože

Almagea KRILL OIL CARDIO+ je dodatak prehrani koji sadrži najkvalitetnije ulje račića krila, izuzetne čistoće, prirodno bogato omega-3 masnim kiselinama, fosfolipidima i astaksantinom, a preporučuje se preventivno za zaštitu srca i krvnih žila te nakon preboljenih kardiovaskularnih događaja kao sekundarna prevencija.

Ulje račić krila bogato je astaksantinom, a u Almagea KRILL OIL CARDIO+ formulaciji dodatno je obogaćeno vitaminom E i selenom koji štite stanice od oksidacijskog stresa.

Proizvod dolazi u Licaps® celuloznim (biljnim) kapsulama koje omogućuju lakšu i učinkovitiju apsorpciju te štite od neugodnog ‘ribljeg’ mirisa, okusa, kao i pojave refluksa.

Više informacija na www.almagea.hr.

Komentiraj