Igor Kralj/PIXSELL

SVI ZADOVOLJNI NAKON SLAVLJA NAD MAĐARIMA Duvnjak: “Pokazali smo karakter”

Izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Željko Babić bio je zadovoljan nakon druge pobjede Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. ‘Kauboji’ su u Rouenu pobijedili Mađarsku sa 31:28.

“Bila je dobra borba s obje strane. Za nas je ova pobjeda vrlo važna jer imamo mladu momčad. Moramo se boriti za svaki bod. Svi su dali svoju ulogu u ovoj pobjedi i zato sam zadovoljan”, rekao je Babić i dodao kako je Hrvatska u drugom dijelu igrala odlično, a posebno je nahvalio napad i Filipa Ivića na vratima.

Domagoj Duvnjak nakon utakmice za RTL je čedtitao svojim suigračima i priznao da su se jako mučili prvo poluvrijeme. “Ali pokazali smo karakter, pokazali smo da se možemo vratiti i kad gubimo. Sjajno smo završili prvo poluvrijeme, i onda smo se dogovorili da ćemo dodati gas, Ivić je fenomenalno branio”, kazao je Duvnjak.

Zlatko Horvat je dodao da je Hrvatska u početku bila u grču, ali kada su zaigrali obranu 6-0 sve je izgledalo bolje. “Ovo je bila najteža utakmica jer je to bio prvi pravi ispit, bitno da smo probili led”, poručio je. Sjajni Filip Ivić naglasio je kako je utakmicu bilo teško gledati, ‘a kamoli igrati’.

“Stisli su nas Mađari od početka, bili su siloviti u obrani i u napadu, ali podigli smo koncentraciju i zasluženo pobijedili”, kaže Ivić i zaključuje da je sada najvažnija regeneracija kako bi odmorni dočekali Bjelorusiju.

Hrvatska u ponedjeljak od 20:45 sati igra protiv Bjelorusije.

Komentiraj