Svi lažu svima: Film “Slatka Simona” Igora Mirkovića od 8. veljače u kinima

Autor:

30.6.2022., Zagreb - U Kulturno informativnom centru odrzana je konferencija za medije povodom otvorenja Motovun film festivala na kojoj su govorili Igor Mirkovic i Inja Korac. Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Film “Slatka Simona” redatelja i scenarista Igora Mirkovića, triler smješten u zavaravajući svijet cyber-sexa koji pokazuje koliko je moguća ljubav u virtualnim svemirima, stiže 8. veljače u hrvatska kina.

Glavni junaci su Zeleni (Toma Medvešek) i Jana (Tina Keserović), koji rade kao animatori na seks chatu u opskurnoj agenciji i zavode na internetu pod lažnim identitetom Slatke Simone (Maja Jurić), kojoj tajanstveni klijent Bobo (Jerko Marčić), opsesivno šalje poruke i želi stvarnu vezu s njom.

“Ako ste ikad tipkali poruke s nepoznatom osobom, možda je ‘Slatka Simona’ film o vama. Jer nikako ne možete biti sigurni tko je taj ili ta s kojima se dopisujete, je li to njezino pravo ime, spol, zanimanje, dob – upravo to se događa junacima našeg filma. Oni se dopisuju danima i noćima, tisuće poruka lete na sve strane, ispovijedaju se i traže srodne duše, a zapravo svi lažu svima i nitko ne zna tko mu šalje poruke”, otkrio je redatelj Igor Mirković.

“Kad me ljudi pitaju kakav mi je taj novi film, ja ne znam što bih rekao nego – potpuno različit od bilo čega što sam radio, a možda i bilo čega što ste na našem jeziku gledali”, ustvrdio je, dodajući da film nosi neku posebnu energiju.

U svim glavnim ulogama su glumci kojima su to prve velike filmske uloge, od Tome Medvešeka, preko sarajevske glumice s francuskom adresom Maje Jurić, austrijske glumice Tine Keserović, do kazališnog glumca Jerka Marčića.

Svoju prvu ulogu ostvarila je i glazbenica Dunja Ercegović, koja ujedno i pjeva pjesme iz filma, a skladao ih je kreativni dvojac banda Porto Morto – Roko Crnić i Hrvoje Klemenčić, koji prvi put potpisuju filmsku glazbu. Sam redatelj prvi put je napisao stihove za pjesme koje se mogu čuti u filmu.

“Slatka Simona” drugi je Mirkovićev dugometražni igrani film, nakon “Noćnih brodova”. Snimio je i dokumentarce “Orbanići Unplugged”, “Novo, novo vrijeme” i “Sretno dijete”, bio redatelj i scenarist, uz Gorana Kulenovića, serije “Crno-bijeli svijet”, a i jedan je od osnivača i direktor Motovun film festivala, odnosno Cinehill festivala. 

Direktor fotografije njegovog novog filma je Ivan Zadro, scenografkinja Željka Burić, kostimografkinja Ivana Zozoli Vargović, majstorica maske Sanja Hrstić, montažer Tomislav Pavlic, izvršni producent Bojan Kanjera i producent Ivan Maloča.

Uz glavne glumce glume još Nela Kocsis, Kristijan Ugrina, Paško Vukasović, Luka Knez, Darko Stazić, Nikolina Prkačin. Film je nastao u produkciji Interfilma, uz potporu HAVC-a i HRT-a, a prikazuje se u distribuciji Duplicata.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.