“Šveđani su nas pretrčali”

HINA/ Mario STRMOTIĆ

Šveđani su nas pretrčali, a u obrani večeras nismo bili pravi, izjavio je nakon poraza od Švedske (31-35) na EURU u Splitu kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Igor Vori.

“Desilo se ono najgore. Ono to smo mi trebali raditi njima, oni su učinili nama. Nedostajalo je agresivnosti, nije funkcionirala ni obrana 6-0 a ni 5-1.U prvom poluvremenu su Šveđani stvarno igrali bez greške i u obrani i u napadu. U drugom dijelu smoh pokušali stići, ali nije išlo”, kazao je kapetan Vori.

“Moramo dignuti glavu, idemo u Zagreb s dva, a ne četiti boda i čekaju nas okršaji s Francuzima i Norvežanima. Večeras smo izgubili od bolje momčadi, koja je jako kvalitetna. Upozoravali smo da su na Svjetskom prvenstvu držali domaćine Francuze u šahu sve do 58. minute”, zaključio je Vori nakon prvog poraza hrvatske reprezentacije u Spaladium Areni nakon 11. pobjeda zaredom.

Vratar Ivan Pešić bio je vidno razočaran.

“Razočaran sam jako. Oni su nam zabijali iz svih pozicija, s devet metara, iz pozicije pivota, a nekoliko lopti je ušlo u gol i od bloka. Nismo bili dobri, a njima je sve ulazilo. Žao mi je navijača”, izjavio je Pešić.

Izbornik Červar je rekao da je bez obrane teško parirati protivniku.

“Imali smo loš dan, a oni su jednostavno bili bolji. Sport je takav, treba se primiriti i dati u budućim utakmicama sve što možemo”, rekao je Červar.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]