ČELNIK OBITELJI WALLENBERG koja u vlasništvu ima kompanije koje generiraju oko 30 posto švedskog BDP-a, u Zagrebu bi trebao predstaviti i plan ulaganja u tvornice Đuro Đaković i Gredelj i u splitsku tvrtku Pomorski centar za elektroniku

Visoka delegacija švedskog Saaba na čelu s Marcusom Wallenbergom, čelnim čovjekom najmoćnije švedske obitelji, u četvrtak dolazi u Zagreb i održat će niz sastanaka s čelnim ljudima vlade, a u planu je i sastanak s premijerom Andrejem Plenkovićem, doznao je Nacional iz dobro obaviještenih poslovnih krugova. Čelnik fondacije Wallenberg koja u vlasništvu ima kompanije koje generiraju oko 30 posto švedskog BDP-a, u Zagreb dolazi kako bi u posljednji trenutak pokušao promijeniti stav vlade oko kupnje vojnih zrakoplova.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakVIDEO: Preminuo jedan od pionira surf rocka
Sljedeći članakVIDEO: Prosvjed ispred Američkog kongresa
Rođen u Zagrebu 21. kolovoza 1978., novinarstvom se bavim od 2000. godine kada sam počeo pisati za sportski web portal Sportnet.hr. Nakon nekoliko godina u sportskom novinarstvu, 2009. godine prvi put dolazim u redakciju tjednika Nacional gdje radim na portalu www.nacional.hr, a povremeno pišem i za tiskano izdanje Nacionala. Sredinom 2011. s nekoliko drugih novinara Nacionala prelazim u tjednik Aktual, a od ožujka 2013. do lipnja 2014. bio sam zamjenik glavnog urednika poslovne dnevne novine Business.hr. U prosincu 2014. vraćam se u Nacional gdje pišem o aktualnim političkim i gospodarskim temama.