SVE OSTAJE U OBITELJI: Šefica protokola Kolinde Grabar-Kitarović kći je tajnice Ive Sanadera

Šefica protokola u novom kabinetu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u ponedjeljak je postala javnosti malo poznata Natalija Hmelina. O tom imenovanju počelo se pričati već prošlog tjedna kada je na službenom Facebook profilu Kolinda Grabar-Kitarović postavila fotografiju svog prvog radnog dana u Vili Prekrižje. Na njoj se nalazi i Natalija Hmelina koja je bila bliska suradnica nizu HDZ-ovih ministara, a posljednjih je nekoliko godina radila u Uredu za protokol Hrvatskog sabora. Nakon što je fotografija izašla na Facebooku hrvatski mediji su objavili životopis Natalije Hmeline, ali ni jedan nije objavio možda i najzanimljiviju crticu iz njene biografije.

[quote_box_center]

  • Natalija Hmelina šefica protokola u Uredu nove predsjednice
  • Ona je posljednjih nekoliko godina radila u Uredu za protokol Hrvatskog sabora
  • Majka Natalije Hmeline dugi je niz godina bila osobna tajnica bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera

[/quote_box_center]
Majka Natalije Hmeline, Jasna Hmelina, dugi je niz godina bila osobna tajnica bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera te se čak našla i na popisu ljudi koji su primali novčana sredstva u aferi Fimi-media. Prema iskazu bivše šefice HDZ-ovog računovodstva Branke Pavošević, Jasna Hmelina je od bivšeg šefa carine i rizničara HDZ-a Mladena Barišića od kraja 2006. svaki mjesec dobivala 1500 kuna iz crnog fonda Hrvatske demokratske zajednice.

10.02.2015., Zagreb - U Vili Prekrizje predani su sluzbeni rezultati izbora i odluka o izboru Kolinde Grabar-Kitarovic za predsjednicu Republike Hrvatske. Kolinda Grabar Kitarovic i buduca sefica protokola Natalija Hmelina. Photo: Robert Anic/PIXSELL
KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ U PONEDJELJAK JE OBJAVILA DA ĆE NATALIJA HMELINA BITI ŠEFICA PROTOKOLAFoto: Robert Anic/PIXSELL

Kako doznajemo, Jasnu Hmelinu je zaposlio upravo Sanader koji je u nju imao potpuno povjerenje, a ona ga je navodno čak i šišala jer je po struci frizerka. Nakon nekog vremena na Sanaderovu preporuku u Ministarstvu vanjskih poslova zaposlena je i njena kći Natalija Hmelina. Upravo od tog vremena traje prijateljstvo između Natalije Hmeline i Kolinde Grabar-Kitarović koja je tada bila ministrica vanjskih poslova. Natalija Hmelina je nakon odlaska iz Ministarstva vanjskih poslova na preporuku Sanadera postala šefica kabineta ministrice pravosuđa Ane Lovrin.

Nakon što je Sanader podnio ostavku i nakon što je izbila afera Fimi-media, Nataliju Hmelinu je u Hrvatski sabor daleko od očiju javnosti ‘’sakrio’’ tadašnji predsjednik Sabora Luka Bebić. Ona se u Saboru zadržala do proteklih izbora, kada se aktivno uključila u kampanju Kolinde Grabar-Kitarović. Zanimljivo je da se Kolinda Grabar-Kitarović u kampanji hvalila da se potpuno odmakla od politike Ive Sanadera, a sada za šeficu protokola postavlja njegov provjereni kadar, čiji je član uže obitelji direktno umiješan u aferu Fimi-media.

Komentiraj