facebook.com

Susreti za Rudija, veliki aeromiting u Hrvatskom Zagorju

Već smo upoznati sa činjenicom da se u Hrvatskom Zagorju održavaju velike manifestacije koje privuku na desetine tisuća ljudi. Nakon spektakularne Bitke kod Stubice, očekuju nas i jednako popularni Susreti za Rudija koji će se ove godine održati 12. svibnja u Gornjoj Stubici u znak sjećanja na pilota Rudolfa Perešina. Događanje u čast junaka Domovinskog rata će se ove godine održati po 22. put, Susreti su već davno postali značajan društveni i kulturni događaj sjeverozapadne Hrvatske, kao i najposjećeniji aeromiting u Hrvatskoj.

U lipnju 2004. godine u Gornjoj Stubici otvoren je Spomen park Rudolf Perešin u kojem se nalazi pilotova statua i konzervirani MIG-21 koji je došao iz remontnog zavoda u Velikoj Gorici. Brojni posjetitelji iz cijele Hrvatske zadnjih godina su vidjeli slijetanja helikoptera, skokove padobranaca, a najveća atrakcija svakako su preleti MIG-ova. Uz spektakl na nebu iznad Zagorja, okupljene očekuje kulturni, zabavni i gastro program.

Program Susreta za Rudija u nedjelju (12. svibnja):

09:00 sati – OBILJEŽAVANJE GRADNJE SPOMEN HIŽE RUDOLFA PEREŠINA u Jakšincu
09.30 sati – START MEMORIJALNE UTRKE „RUDOLF PEREŠIN“ u Spomen parku Rudolfa Perešina.
10:00 sati – SVETA MISA U ŽUPNOJ CRKVI SVETOG JURJA u Gornjoj Stubici
11:00 sati – ATLETSKE UTRKE ZA DJECU DO 14. GODINA u Sportskom centru u Gornjoj Stubici
12:00 sati – NATJECANJE U SKOKU U DALJ I NATJECANJE U BACANJU VORTEXA ZA DJECU DO 14. GODINA u Sportskom centru u Gornjoj Stubici
Od 12:00 sati – SAJAM DOMAĆIH I OSTALIH PROIZVODA Sportski centar Gornja Stubica
12:00 sati – SVEČANO OTVORENJE XXII. SUSRETA U SPOMEN PARKU RUDOLFA PEREŠINA
15:00 sati – POČETAK LETAČKOG PROGRAMA – AEROMITING NA PROSTORU SPORTSKOG CENTRA U GORNJOJ STUBICI
18:00 sati – POČETAK KULTURNO – ZABAVNOG PROGRAMA POD ŠATOROM
21:00 sati – VATROMET

Organizatori preporučuju i posjet obližnjem Muzeju Seljačkih buna, tu su i Terme Jezerčica, a i ove godine je organiziran besplatni prijevoz ZET-ovim autobusima iz Zagreba. Polazak autobusa s parkirališta zgrade Gradske uprave Grada Zagreba u 13 sati, a povratak iz Gornje Stubice (iz centra) u 20 sati.

FOTO: facebook.com

Komentiraj