Slavna američka pjevačica Lady Gaga posljednja je u nizu zvijezda koja je razljutila vojsku kineskih obožavatelja, kada je na svom Instagramu objavila fotografiju na kojoj se rukuje s tibetanskim duhovnim vođom Dalaj Lamom.

Tisuće Gaginih fanova iz Kine ‘poharalo’ je društvene mreže ljutitim komentarima. “S Lady Gagom je gotovo”, “Sviđala mi se Lady Gaga, ali više ne”, “Za Kineze je to kao da ste stisnuli ruku Bin Ladenu”, neki du od komentara na mreži Weibo, kineskom ekvivalentu Twittera.

Već su stigla izvješća kako je njena glazba zabranjena u Kini, ali glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova to je odbio komentirati. Ipak, naglasio je kako međunarodna zajednica ‘dobro upoznata s time kakva je Dalaj Lama zapravo osoba’.

Dalaj Lama je u egzilu od neuspješnog pokušaja pobune protiv Pekinga 1959. godine. Iako je dobitnik Nobelove nagrade za mir, uvelike je omražen od strane kineske komunističke vlasti, a gleda ga se kao na separatista koji pokušava Tibet ‘ukrasti’ Kini.

Ako glazba Lady Gage i bude zabranjena u Kini, ona neće biti jedina međunarodna zvijezda u kineskoj nemilosti. Zbog navodne povezanosti s Dalaj Lamom, nepoželjne osobe u Kini su i Richard Gere, Bjork, Bon Jovi i Maroon 5, piše CNN.

Komentiraj