Marko Lukunic/PIXSELL

ŠUKER O BRKIĆU “Sjajnog smo čovjeka, zbog političkih prepucavanja, bacili u blato”

Saborski zastupnik HDZ-a i bivši ministar financija Ivan Šuker gostovao je jutros u emsiji ‘Novi dan’ N1 televizije, gdje je rekao kako se u predloženom proračunu prepoznaju određeni smjerovi. “Bez određenih reformi ne možete značajnije utjecati niti na prihodovnu niti na rashodovnu stranu, ali možete pokazati određene smjerove”, kazao je.

Šuker dodaje da se bez drastičnih promjena zakona i reformi ne može rezati. “Mi moramo pravedno i svrsishodno početi koristiti novce iz proračuna”, kaže Šuker. Istaknuo je kako će prve reforme možda biti bolne, ali one su potrebne ako je cilj da se nešto napravi. “Protekle četiri godIne, ako je itko imao vjetar u leđa da nešto napravi, to je bila Kukuriku koalicija, međutim, nije to napravila”, ističe.

“Politička klima je bila takva, i vladajuća većina je imala čvrstu većinu što se tiče broja glasova, i bilo je to lakše napraviti. Kad pogledate strukturu prije pet godina i sada, nije se bitno ništa u rashodima promijenilo”, objašnjava.

O sukobima unutar Domoljubne koalicije i MOST-a nezavisnih lista kaže kako je normalno da u svakom odnosu dođe do ‘određenih situacija’. “Imali smo jučer zajednički klub koji je bio odličan, i mislim da nam to fali, da naučimo različito razmišljati. Ako ljudi sjednu i razgovaraju onda se to napravi”, kaže.

Komentirao je i subvencije za prijevoz učenika, nagalašavajući kako država svoj djeci mora omogućiti jednake uvjete školovanja. “Zato će ovaj amandman ići u smjeru da se osigura sredstva”, kaže.

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić u nedjelju je povukao kandidaturu za mjesto ministra branitelja. Šuker kaže kako im je svima žao što mu se dogodilo. “On je častan čovjek, sjajan operativac, i on je zbog dostojanstva odlučio da to prestane. Svi koji su bili protiv toga neka se zamisle. Treba se ujutro kad perete zube ili se brijete pogledati u špiglu. Stav nas u HDZ-u je da bi Milijan Brkić bio daleko najbolji ministar, žao nam je kao stranci i ljudima, i žao nam je harange koju je doživio čovjek, koji je oduvijek i u ratu živio i ponašao se tako da netko drugi dobije nešto”, rekao je Šuker dodajući kako su, zbog političkih prepucanja, sjajnog čovjeka bacili u blato.

Komentiraj