Blokirane sve nekretnine, računi i dionice na ime Ivice Todorića

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Zagrebački Županijski sud pozitivno je riješio zahtjev Županijskog državnog odvjetništva koje je zatražilo blokadu imovine Ivice Todorića. U sudskom rješenju navodi se kako je određena privremena mjera osiguranja oduzimanja imovinske koristi pribavljene kaznenim djelom.

Država je tako stavila zabilježbu na dio Kulmerovih dvora, dvije oranice u Kloštar Ivaniću ukupne površine 15 tisuća kvadratnih metara, lovište kod Gornje Jelenske te šikaru kod Sandrašice, piše portal Index.

Ivici Todoriću privremeno su oduzeti i poslovni udjeli u tvrtki Agrokor Projekti, koja nije u sustavu Agrokora te 2733 dionice Agrokora. Blokirana su mu po tri računa kod Addiko Banke, Zagrebačke banke i Kreditne banke Zagreb, kao i računi kod banaka koje je imao u inozemstvu.

Županijsko Državno odvjetništvo Ivicu Todorića sumnjiči po četiri točke, da si je protupravno pribavio ukupno 1.2 milijarde kuna.

Jutarnji list, pak, piše kako je Ivici Todoriću i njegovom sinu Anti ruska Sberbanka blokirala sve račune u Londonu. Sve se temelji na posljednjem zaduživanju Agrokora kod Sberbanke od 100 milijuna eura, za koji su oni garantirali i osobnom imovinom. Županijsko je Državno odvjetništvo blokiralo četvrtinu Kulmerovih dvora, a Sberbanka je krenula u proceduru kako bi stavila zabilježbe na ostatak Kulmera.

Komentiraj