Sudionik sastanka u HDZ-u priznaje da je morao “guglati” nove ministre

Premijer Andrej Plenković u srijedu je izvijestio Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a kako iz Vlade odlaze Tomislav Tolušić, Gabrijela Žalac i Nada Murganić, Lovro Kuščević i Goran Marić, koji su sami podnijeli ostavke te Marija Pejčinović Burić, koja odlazi na dužnost tajnice Vijeća Europe.

Njihova će prazna mjesta popuniti Marija Vučković, buduća ministrica poljoprivrede, Vesna Bedeković, koja bi u petak na izvanrednoj sjednici Sabora trebala biti potvrđena kao ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Mario Banožić, koji preuzima resor državne imovine te Goran Grlić Radman, novi ministar vanjskih poslova.

Od ranije se zna da će bivšeg ministra uprave Kuščevića zamijeniti Ivan Malenica, a Marko Pavić će ostati u Vladi, ali će doći na čelo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Umjesto Pavića ministar rada i mirovinskog sustava bit će Josip Aladrović.

“A što da vam kažem, kad nam je Plenković rekao tko će sve biti ministri, morali smo ih guglati kako bismo saznali tko su ti ljudi”, kazao je za Novi list sudionik sastanka u središnjici HDZ-a.

Komentiraj