Argentinski reprezentativac i zvijezda španjolskog prvaka Barcelone Leo Messi, kojem se na španjolskom sudu sudi zbog utaje poreza, u četvrtak je u svom svjedočenju rekao kako nije imao nikakve veze s načinom na koji su se vodile njegove financije.

“Igrao sam nogomet, nisam znao ništa o financijama”, rekao je Messi, koji je optužen da je zajedno sa svojim ocem Jorgeom oštetio Španjolsku za 4.1 milijun eura. Vlasti navode da je dvojac koristio porezne oaze na Belizeu i Urugvaju kako bi sakrili zaradu.

Messi se na sudu pojavio u tamnom odijelu zajedno sa svojimo cem. Gotovo četiri sata sjedio je u sudnici i slušao iskaze drugih svjedoka, prije nego što je pozvan da sam svjedoči. 28-godišnji Messi je rekao da je potpisivao dokumente bez da ih je ranije pročitao jer je vjerovao svom ocu, koji se brine o njegovim financijama, i savjetnicima zaduženim samo za financije.

“Brinuo sam samo o igranju nogometa”, rekao je sucu Messi.

Svjedočio je nešto manje od 15 minuta. Istaknuo je kako nikada nije posumnjao u ništa kada bi ga otac zamolio da potpiše ugovore ili dokumente. njegov otac Jorge također niječe sve optužbe. Španjolska porezna agencija za Messija traži visoku novčanu kaznu, ali i zatvorsku kaznu.

Suđenje je započelo u utorak, a završava danas. Presuda se očekuje sljedećeg tjedna.

Zbog suđenja Messi je propustio dio priprema argentinske reprezentacije za Copa Americu, koja sutra počinje u SAD-u. Prvu utakmicu Argentina igra u ponedjeljak.

Komentiraj