Studentice glume tužile Jamesa Franca, sklopili su izvansudsku nagodbu

Sarah Tither-Kaplan i Toni Gaal, bivše studentice glumačke škole koju je vodio James Franco, tužile su prije dvije godine poznatog glumca tvrdeći kako je ta škola bila za njega i njegove poslovne partnere  Vincea Jolivettea i Jaya Davisa paravan za iskorištavanje mladih glumica. U tužbi se tvrdilo kako ih je Franco iskorištavao tako što im je obećavao uloge u filmovima koji ili nikada nisu snimljeni ili nikada nisu prikazani. Umjesto toga, dolazilo je do incidenata jer su se tijekom predavanja snimale scene seksa.

U nedjelju je objavljeno kako je došlo do izvansudske nagodbe između Franca i ove dvije nekadašnje studentice. One su se obvezale da će povući tužbu ali nije objavljeno koji su uvjeti financijske nagodbe koja je postignuta.

Za svoje sudjelovanje u snimanjima bile su plaćene 300 dolara svaka, što je uključivalo i sudjelovanje u jednoj sceni seksa. U početku, glumicama je bilo rečeno da će se u toj sceni pojaviti u toplesu ali se to pretvorilo u snimanje scene seksa, čak i orgija, pri čemu su glumice bile potpuno gole.

Godine 2018. Los Angeles Times objavio je novinski članak u kojem je još pet djevojaka optužilo Jamesa Franca za neprikladno i nasilničko seksualno ponašanje. Jedna od njih izjavila je kako je 2015. bila odabrana za ulogu prostitutke u filmu „The Long Home” koji nikada nije prikazan. Tom prilikom Franco je od nje tražio da sudjeluje u snimanju „bonus scene“, što je bila orgija u kojoj je Franco simulirao oralni seks sa snekoliko žena.  Gostujući 2018. godine u emisiji „The Late Show With Stephen Colbert” Franco je odbacio ove optužbe ali je podržao sve žene koje izlaze s ovakvim pričama u javnost. „Ako sam učinio nešto pogrešno onda ću to i popraviti. Moram“, izjavio je tada Franco.

Komentiraj