Saborska zastupnica Mosta nezavisnih lista Ines Strenja-Linić i bivši saborski zastupnik te političke stranke Ivan Katalinić u subotu su na druženju s Riječanima ustvrdili da su Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji potrebne promjene u vlasti jer, kako je rekla Strenja-Linić, oni koji su do sad bili na vlasti nisu vodili računa o svim aspektima života i razvoja.

Strenja Linić je najavila da će Most nezavisnih lista uskoro predstaviti svoje kandidate za gradonačelnika Rijeke i za primorsko-goranskog župana.

Katalinić je rekao da se stvara dojam da je cijela Rijeka “crvena” zbog toga što na izbore u gradu ne izlaze dvije trećine birača. Kad bi ih na izbore izašlo znatno više, rezultati bi sigurno bili bitno drugačiji, rekao je te se založio za uvođenje obveznog glasovanja.

Govoreći o svojim iskustvima u Saboru, Katalinić je naveo da je zastupnicima Mosta trebalo nekoliko mjeseci da steknu znanja o svim procedurama i zbivanjima unutar Sabora. Mnogo toga se događa izvan plenarnih sjednica, u saborskim odborima i na hodnicima, rekao je. Komentirajući tvrdnje da saborski zastupnici nisu u sabornici, rekao je kako smatra da isprazno sjedenje u sabornici nema smisla ako se ne namjerava aktivno sudjelovati u raspravi.

Ima onih u Saboru koji su spremni govoriti i ono u što ne vjeruju, ako misle da to odgovara narodu, kazala je Strenja-Linić.

Na pitanje da ocijene predsjednika Mosta Božu Petrova, Katalinić je kazao da o njemu ima izuzetno visoko mišljenje. Nikada nikoga od saborskih zastupnika nije nikad uvrijedio, istaknuo je. Dodao je kako da je Petrov inače mnogo opušteniji nego pred kamerama, pred kojima je ukočen i na snimkama je neprepoznatljiv, a Strenja-Linić je ocijenijela da je riječ o netipičnom lideru, koji zna okupiti i izvući maksimum iz ljudi.

Komentiraj