Stožer objavio da imamo 135 novih slučajeva, županije objavljuju nove podatke

Nacionalni stožer civilne zaštite u utorak je u priopćenju izvijestio da je u posljednja 24 sata u Hrvatskoj zabilježeno 135 novooboljelih od koronavirusa. Testirano je 4494 uzoraka. Preminule su tri osobe.

Stožer: Imamo 135 novih slučajeva, preminule su tri osobe

Tijek događaja:

12:45 U protekla 24 sata je na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano pet novih osoba pozitivnih na koronavirus, sa prebivalištem na području Grada Oroslavje (1), Grada Zlatar (1), Općine Hum na Sutli (1), Općine Mače (1) i Općine Marija Bistrica (1). U istom razdoblju ozdravilo je 9 osoba, pristiglo je i 74 negativnih nalaza, dok se čekaju rezultati za još 3 uzoraka.

Ukupni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije iznosi 93. U samoizolaciji se nalazi 508 osoba.

11:45 Novih 19 slučajeva zaraze zabilježeno je u Zagrebu, zbog čega je mjera samoizolacije određena za 108 osoba, uključujući 46 srednjoškolaca i jednog nastavnika, izvijestio je zagrebački Stožer civilne zaštite. U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” u proteklom 24-satnom razdoblju provedeno je 1012 testiranja, a 108 osoba dobilo je mjeru samoizolacije.

Od jučer se u Zagrebu oporavila 31 osoba, pa je trenutačno u Zagrebu 314 aktivnih slučajeva i 1794 aktivnih samoizolacija. Od 19 novih slučajeva deset su negativne epidemiološke anamneze, a devet su kontakti prethodno oboljelih.

Među novozaraženima su dva pozitivna učenika iz dvije srednje škole, zbog čega je u samoizolaciji završilo 46-ero učenika i jedan nastavnik.

11:25 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 861 obrađenog testa danas je 35 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 18, Sinja 2, Kaštela 1, Imotskog 1, Makarske 1, Solina 4, Trilja 2, Gradca 1, Marine 2, Podstrane 1, Zagvozda 1 i Dugog Rata 1 osoba.

Od 35 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 25 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.

Ukupno 992 osobe nalaze se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 36 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 6 osoba nalazi na respiratoru, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

11:20 Novih 12 slučajeva zaraze koronavirusom bilježi Zagrebačka županija, gdje je u Domu za starije i nemoćne u Rugvici zaraza potvrđena za osam štićenika i jednom djelatniku. U Općini Rugvica zaraženo je deset osoba, a dvije u Velikoj Gorici, dok je izliječeno 19 osoba. Među novozaraženima troje su kontakti ranije oboljelih. Samoizolacija je propisana za još 119 osoba.

11:10 Virovitičko-podravska županija ima jednog novozaraženog. Odluka Opće bolnice Virovitica po kojoj se svi pacijenti koji dolaze na hospitalizaciju testiraju na koronavirus, pokazala se opravdanom, priopćio je lokalni stožer.

Naime, jedan mladić s područja Virovitičko-podravske županije, testiran je na virus prije operativnog zahvata. Iako nije imao simptome bolesti, u sebi je nosio virus. Bio je asimptomatski i jedini je od, u posljednja 24 sata testiranih 45 osoba, koji je pozitivan na COVID-19. Njegov izvor inficiranja epidemiološki se utvrđuje.

10:30 Jedan je novi slučaj zaraze koronavirusom u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a riječ je o osobi iz Bjelovara.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije trenutačno su COVID-om zaražene 22 osobe jer su se u protekla 24 sata dvije osobe oporavile i skinute su s evidencije oboljelih. U samoizolaciji je 490 ljudi.

10:15 Na području Zadarske županije jedna je novooboljela osoba od koronavirusa, muškarac sa područja Općine Sukošan. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 192 uzorka, pod aktivnim nadzorom je 211 osoba, a istekao je za njih 7426.

U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima hospitalizirano je 14 bolesnika oboljelih od koronavirusa od kojih je dvoje na respiratoru.

10:10 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata jedna je novooboljela osoba od COVID-19.

Oboljela osoba je s područja Otočca. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljele osobe.

Ukupno su oboljele 173 osobe od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 41 aktivan slučaj, 130 osoba je izliječeno te dvije osobe preminule.

10:05 U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije dvije osobe su oboljele od COVID-19 infekcije; jedna iz Knina i jedna iz Drniša.

Trenutno je devet aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. Četiri osobe se liječe na odjelu infektologije šibenske bolnice. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 69 osoba.

U posljednja 24 sata uzorkovano je 189 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

10:00 “U posljednja 24 sata zabilježeno je 135 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1158.

Među njima su 274 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 26 pacijenata. Preminule su 3 osobe.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 16380 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 275 preminulo.

Ukupno se oporavilo 14947 osoba, od toga 154 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji su trenutno 8744 osobe. Do danas su ukupno testirane 300 492 osobe, od toga 4494 u posljednja 24 sata”, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

09:45 U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije tijekom posljednja 24 sata analizirano je ukupno 276 uzoraka, od kojih je šest bilo pozitivno na koronavirus. Po dvije novopozitivne osobe su iz Đakova i Vuke te po jedna iz Valpova i Strizivojne.

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek nalazi se 21 oboljela osoba, od koje su četiri na respiratoru. Tijekom posljednja 24 sata preminula je jedna osoba, riječ je o muškarcu iz Darde (1952. godište) i s nizom drugih komorbiditeta.

Epidemiolozi su jučer samoizolaciju odredili za 26 novih kontakata ranije oboljelih osoba pa se trenutno na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalaze 543 osobe.

09:30 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o jednoj muškoj i tri ženske osobe iz Dubrovnika (za tri osobe je utvrđena epidemiološka veza), jednoj ženskoj osobi iz Župe dubrovačke te jednoj muškoj osobi koja nema prebivalište na području naše županije (utvrđena epidemiološka veza).

Izliječeno je sedam osoba – četiri iz Dubrovnika, po jedna iz Metkovića i Ploča te jedna osoba koja nema prebivalište u našoj županiji.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 17 osoba pozitivnih na koronavirus, od čega su na respiratoru dvije osobe. Od početka pandemije analiziran je 14.151 uzorak.

U samoizolaciji je 277 osoba.

09:20 U Primorsko-goranskoj županiji danas je devet novozaraženih osoba i devet ozdravljenih osoba što znači da je u toj županiji i dalje 135 aktivnih slučajeva.

462 osobe se nalaze u izolaciji, broj testiranih uzoraka je cca 600 dnevno.

U domu u Delnicama situacija sa zaraženim korisnicima je i dalje dobra i nepromjenjena, jedna se korisnica vratila iz bolnice u dom. Sada je u bolnici iz doma ukupno 12 osoba. Od današnjih novozaraženih, pet su kontakti od prethodno zaraženih osoba, a za četiri se utvrđuje izvor zaražavanja.

09:15 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 314 uzoraka briseva na covid-19 (200 za administrativne potrebe), od kojih su 2 pozitivna.

Jedna osoba je iz mjera samoizolacije, uvezeni slučaj (Primorsko-goranska županija). Kod druge osobe isto se radi o uvezenom slučaju (Republika Italija).

Izliječena je 1 osoba. Trenutno je 7 aktivnih slučajeva osoba pozitivnih na covid-19. U mjerama samoizolacije nalazi se 75 osoba, objavio je županijski stožer.

09:00 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost da su nakon pristiglih nalaza na području županije potvrđena tri nova slučaja zaraze virusom SARS -CoV-2, a riječ je o osobama mlađe i srednje životne dobi sa šireg koprivničkog i križevačkog područja. Epidemiološka obrada bliskih kontakata novozaraženih osoba je u tijeku.

Na bolničkom liječenju su četiri osobe, a u ovom trenutku na području županije je 15 aktivnih slučajeva bolesti covid-19. U samoizolaciji se nalaze 92 osobe.

Od početka pojave virusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 217 slučajeva bolesti covid-19, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

08:45 U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti covid-19, javio je županijski stožer civilne zaštite.

Komentiraj