Stožer civilne zaštite: Izbore u HDZ-u organizirati tijekom cijelog dana

Iz Stožera Civilne zaštite poručili su u petak kako je sa epidemiološkog stajališta bitno da se unutarstranački izbori u HDZ-u odvijaju na svakom izbornom mjestu cijeli dan kako bi se mogla osigurati mjera distanciranja od bliskih kontakata.

Stožer je tako odgovorio na zahtjev kandidata za predsjednika HDZ-a Mire Kovača koji je ranije danas zatražio da u što kraćem roku donesu preporuku glede nedjeljnih izbora u toj stranci.

“Sa epidemiološkog stajališta bito je da se unutarstranački izbori u HDZ-u odvijaju na svakom izbornom mjestu cijeli dan kako bi se mogla osigurati mjera distanciranja od bliskog kontakta putem dobrovoljaca redara koji bi zamolili da na svako izborno mjesto uđe manji broj ljudi i uz stavljanje obavijesnih plakata o općim higijenskim mjerama”, stoji u priopćenju koje je potpisao zamjenik načelnika Stožera Damir Trut.

Također, ističu, bitno je da osobe koje imaju respiratorne bolesti ili povišenu temperaturu ne dođu na izbore što se može osigurati putem obavijesti putem stranačkih komunikacijskih kanala.

Komentiraj