Stolni tenis: Zagreb domaćin EP-a do 13 godina

Europska stolnoteniska federacija (ETTU) prvi put organizira Europsko prvenstvo za igrače do 13 godina, a Zagrebu je pripala čast da od 14. do 18. lipnja bude prvi domaćin Eura, priopćeno je iz HSTS-a.

“Ne sumnjam da će to biti dobar turnir jer uvijek smo bili dobri domaćini i po tome smo poznati u svijetu. Kada sam se kandidirao za predsjednika HSTS-a, u mom programu bilo je istaknuto kako je cilj dobiti što više ovakvih događaja. Glavni cilj je da mladi što više igraju, ali ništa manje važno nije to što ćemo kroz turnire zaraditi sredstva za Savez, a koja će se ulagati u programe i razvoj igrača”, rekao je predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza Zoran Primorac.

Ovo će biti izazovna godina za Hrvatski stolnoteniski savez s obzirom na to da se u Hrvatskoj održava čak pet međunarodnih događaja. Uz već spomenuto EP, Osijek će biti domaćin dva događaja – prvog turnira Europe Youth Series Croatia Opena od 26. do 30. travnja i kvalifikacije za seniorsko ekipno Europsko prvenstvo od 5. do 7. svibnja. Već tradicionalno u Hrvatskoj se održavaju turniri iz WTT serije. U Zagrebu igrat će se seniorski turnir WTT Contender od 26. lipnja do 2. srpnja, a u Varaždinu WTT Youth Contender od 28. kolovoza do 3. rujna.

“Bitno je da Hrvatska organizira što više turnira kako bi naši mladi imali priliku što više nastupati u međunarodnoj konkurenciji. Drago nam je što smo dobili povjerenje od strane Europske stolnoteniske federacije, koja je prepoznala naše sposobnosti u organizaciji takvih događaja. Riječ je o novom formatu natjecanja, a naši mladi moći će vidjeti gdje se nalaze unutar europskog stolnog tenisa. Svakako pozitivna stvar za hrvatski stolni tenis”, kazao je Primorac.

Komentiraj