Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Stiže pad temperatura i olujna bura, moguć i snijeg

Tjedan ispred nas donijet će nam veliku hladnoću, netipičnu za ovaj dio godine.

Nakon još relativne topline i kiše u ponedjeljak, od utorka će biti sve hladnije, piše HRT. Oblaka će noću biti manje nego prošlih dana, a i sunce će se vidjeti u većini unutrašnjosti, ponegdje i nakon više od tjedan dana. Jutarnja temperatura zraka spuštat će se i na oko -5 °C, ponegdje vjerojatno i niže, a i najviše dnevne vrijednosti posvuda će biti niže od prosječnih.

Na Jadranu će do utorka kiše biti sve manje, biti će i dosta sunčanog vremena, ali i jake i olujne bure.

U nastavku tjedna, kako piše HRT, na kopnu će biti sve hladnije, ali od srijede uglavnom suho i uz razdoblja sunca i vedrine.

U utorak mjestimice slabe oborine na granici kiše i snijega, u srijedu su još moguće u Slavoniji, Baranji i Srijemu. Često umjeren, ponegdje i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar u četvrtak će oslabjeti. Jutarnja temperatura zraka od srijede će se spuštati ispod 0 °C, ponegdje vrlo vjerojatno i ispod -5 °C, pa se preporučuje zaštita životinja, voćnjaka, povrtnjaka, a i grijanje staklenika i plastenika.

I na Jadranu će zahladnjeti. Osim temperature niže od prosjeka za kraj studenoga i početak prosinca, vrijeme će obilježiti jaka, osobito podno Velebita i olujna bura, koja će u četvrtak postupno slabjeti. Povremene kiše u utorak će još biti uglavnom u Dalmaciji, a zatim će prevladavati sunčano.

Oblačno s kišom, poslijepodne prestanak oborina

Komentiraj