Stari most u Sisku pušten u promet

Autor:

01.12.2023., Sisak - U sklopu obnove Starog mosta zapocelo se s ciscenjem opeke, od koje je sagradjen, metodom pjeskarenja.
 Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Danas u 14 sati Stari most u Sisku je otvoren i za automobile uz ograničenja koja su nužna za sigurno odvijanje prometa, a koja će biti regulirana prometnom signalizacijom na prilazu Starom mostu.

Pješaci će se kretati stazom po jednoj strani mosta, gdje je pripremljen prolaz ispod skele koja je postavljena kako bi se rekonstrukcija Staroga mosta mogla nastaviti odvijati.

Bicikli i automobili moći će se kretati kolnikom, a brzina vožnje ograničena je kako bi se osiguralo sigurno odvijanje prometa svim sudionicima.

Trenutačno semafor u Strossmayerovoj ima kratak interval izmjene tako da će se sa Starog mosta rjeđe i kraće otvarati do preprogramiranja u subotu zakazanog od strane Hrvatskih cesta, piše Sisak.info.

Bila je ovo najzahtjevnija cjelovita obnova Starog mosta u Sisku, vrijedna 6,5 milijuna eura, a sredstva su povučena iz europskog Fonda solidarnosti posredstvom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Most je izgrađen od opeke i kamena neposredno uz raniji dotrajali drveni most, a pušten je u promet 1934. godine.

Stari most pripada među najljepše zidane mostove i jedan je od sisačkih simbola. Njegovim zatvaranjem za promet vozila i pješaka nastalo je dosta problema, pa je za pješake organiziran besplatni autobusni prijevoz preko Mosta Gromova.

U tijeku obnova 89-godišnjeg Starog mosta u Sisku: Na jesen puštanje u promet | NACIONAL.HR | online izdanje najutjecajnijeg političkog tjednika

OZNAKE: sisak, stari most

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.