Voditelj HRT-ove emisije ‘Nedjeljom u 2’ Aleksandar Stanković danas se, nakon gostovanja Joška Jeličića, ‘obratio naciji’. Stanković je imao potrebu komentirati događanja oko suđenja Zdravku Mamiću u Osijeku i svjedočenja Luke Modrića, koji je ovog tjedna promijenio svoj iskaz.

“Za kraj nešto što inače ne radim, a to je obraćanje naciji. U razgovoru s gospodinom Jeličićem nisam pretjerano iznosio svoje stavove o ovome što se događa s Lukom Modrićem. Međutim, preintrigantna mi je bila stvar da danas na kraju emisije ne bih nešto rekao”, započeo je svoje ‘izlaganje’ Stanković.

“Zgražate se nad onime što je napravio Luka Modrić. Zašto se zgražate? Ajmo na jednostavnije pitanje. Tko bi od vas svjedočio protiv osobe koja ti je pomogla zaraditi desetke milijuna eura? Biste li svjedočili protiv osobe koja ti je pomgla postati milijunaš? Devedeset posto vas ne bi nikad svjedočilo protiv, a osuđujete Luku Modrića. To ne znači da je taj Modrićev potez plemenit ni moralan, to samo znači da je to realitet. Naravno, pitat ćete se, a što je s onom Lukinom izjavom da mu je hrvatska reprezentacija svetinja? Pa, tko vam je kriv što vjerujete u to. Tko vam je kriv što vjerujete u frazu da su hrvatski nogometaši naši najbolji ambasadori? Oni su, kao i svi mi, najbolji ambasadori sami sebi. Nogomet je zabava, a to što vi imate dojam da na travnjaku netko gine za vas… E, pa moguće je da je to vaš problem”, kazao je u svom monologu Stanković i odjavio emisiju.

Komentiraj