Srpski biznismen Dragan Šolak nakon engleskog Southamptona kupuje i NK Istra?

Autor:

28.01.2022.., Pula - 
 28.01.2022., Pula, stadion Aldo Drosina - 21. kolo Hrvatski Telekom Prve HNL: Istra 1961 - Gorica. Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Srecko Niketic

Nogometni klub Istra iz Pule mogla bi dobiti novog, već četvrtog privatnog vlasnika. Nakon Rusa Mihaila Ščeglova, Amerikanca Michaela Glovera i aktualnih vlasnika Basconia-Alaves grupe, mediji predvođeni Sportskim novostima doznaju da bi Srbih Dragan Šolak mogao kupiti Istru.

Šolak, srpski biznismen s adresom u Švicarskoj, je nedavno kupio engleskog premierligaša Southampton, a kao razlozi za mogući ulazak u vlasništvo NK Istra navode se Šolakovi poslovni planovi koji uključuju gradnju hotelskog kompleksa, golf terena i filmskog studija u Puli. Ovo posljednje je posebno interesantno jer je Šolak utemeljitelj United Grupe koja drži N1 televiziju, Sportklub i Novu TV.

Službenih informacija nema, no treba reći da su u Puli mnogi nezadovoljni načinom na koji španjolski vlasnici vode NK Istra, smatra se naime da Španjolci premalo ulažu u klubu, a niti suradnja Grada i vodećih ljudi kluba nije dobra, posebno nakon što su propali planovi oko gradnje novog klupskog kampa.

OZNAKE: Istra, Dragan Šolak

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.