SREBRNI SELIGMAN “Tko čeka taj i dočeka”

HINA/ HGS

Hrvatski gimnastičar Robert Seligman (32) osvojio je srebrnu medalju na konju s hvataljkama na Europskom prvenstvu u Glasgowu, dok je drugi hrvatski predstavnik u istom finalu Filip Ude (32) završio na šestoj poziciji.

Europsko srebro najveća je medalja u karijeri Roberta Seligmana, nakon osvojene bronce na Euru u Lausanni 2008. godine, te dviju srebrnih medalja na Mediteranskim igrama 2013. i 2018.

“Stvarno, deset godina sam čekao na još jednu europsku medalju. Sada je bila nešto sjajnija pošto je 2008. bila bronca. Mislim, apsolutno zasluženo. Već imam osam finala na europskim prvenstvima. Konstantno sam tu. Već 14 godina sam u samom europskom i svjetskom vrhu. Vjerojatno se ona poslovica ‘Tko čeka taj i dočeka’ tako sad meni desila. Stvarno sam sretan jer sam ove godine u odličnoj formi, baš sam nekako tempirao od prvenstva Hrvatske kada sam pobijedio, potom srebro na Mediteranskim igrama, sada srebro na Europskom prvenstvu… Stvarno sve ide fantastično, onako po planu kako sam i htio. Ove godine je baš vježba ‘sjela’, koncepcija vježbe i način pripreme i psihološka priprema… Sve je sjelo onako kako treba i želim sad to samo podizati sve više i više jer vrlo brzo, za dva mjeseca, doći će nastup na Svjetskom prvenstvu u Dohi i već se okrećem tome. Jako sam ponosan i sretan jer sam uložio puno truda i rada u ovo. Svakodnevno treniram po pet-šest sati, i naravno, kada si uporan, i ne odustaješ nikada, kad-tad dođe na naplatu i kad-tad se uspiješ popeti na postolje i ostvariti svoje snove. Ponosan sam što sam očiti primjer onoga da jednostavno treba biti uporan, treba sanjati, a onda se ponekad snovi i ostvare”, rekao je Seligman.

Ude u finalu nije odradio vježbu kao i u kvalifikacijama, izbacio je jedan težak element i samim time svoju početnu ocjenu spustio sa 6.1 na 5.5, pa iako nije napravio niti jednu veću pogrešku u izvedbi njegova završna ocjena bila je 14.000 što nije bilo dovoljno za medalju. Domaći favorit, aktualni svjetski prvak i olimpijski pobjednik na konju s hvataljkama Max Whitlock je loše odradio svoju vježbu u finalu te je sa 14.000 završio kao sedmi.

“Nisam se osramotio onako kako znam, ali vježba je na početku loše krenula. Nešto je loše krenulo. To mi se nikad nije desilo. Tri puta sam ponavljao isti element. Krenem, nije išlo, kao da mi netko leđa zadržava. Zakočio sam se gore. Jednostavno nije išlo. Krenem, ne ide, ponovno krenem, opet ne ide. Treći put krenem – ne ide. I onda sam preskočio taj element i nisam išao cijelu vježbu. Mislim, generalno sam zadovoljan jer nisam pao. Šesti sam. Još sam među najboljima i to mi je samo poticaj za daljnji rad”, na svoj se nastup u finalu osvrnuo Ude.

EP GIMNASTIKA Seligman srebrni na konju s hvataljkama, Ude šesti

Komentiraj