Davor Javorovic/PIXSELL

Srbijanski ministar Stefanović objavio rat mafiji i najavio čistke u policiji

Srbija objavljuje rat mafiji i organiziranim kriminalnim skupinama iz bivše Jugoslavije, izjavio je je u petak srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji nakon što je u četvrtak navečer u Beogradu ubijen jedan od vođa navijača Partizana, istaknuvši da će to biti “teška borba”, a također je najavio čistke u policiji.

“Objavljujemo rat ovoj vrsti mafije i u ovaj rat ulazimo bez zadrške i rezerve, bit će teška borba koju sigurnosne strukture moraju nositi i moramo pobijediti zbog građana, mira i sigurnosti na ulicama i zbog konačnog obračuna sa svim kriminalcima”, rekao je Stefanović.

Stefanović, koji je i potpredsjednik srbijanske vlade, najavio je da će iz MUP-a Srbije do kraja godine biti protjerani svi koji su na bilo koji način i u bilo kakvim vezama s kriminalnim skupinama.

“Policajci koji su surađivali sa mafijom će kazneno odgovarati”, naglasio je Stefanović

U središtu Beograda sinoć je u automobilu izrešetan Aleksandar Stanković (29), poznat i kao Sale Mutavi, jedan od vođa navijača Partizana.

Stefanović je rekao da iza tog ubojstva stoji jedna od najorganiziranijih kriminalnih skupina u regiji, a beogradski mediji su objavili da je riječ o obračunu crnogorske mafije.

“Sinoćnje ubojstvo djelo je jedne od najorganiziranijih kriminalnih skupina na Balkanskom poluotoku i u njega je umješano više osoba iz vrha tih organizacija”, rekao je novinarima Stefanović i potvrdio da je policija uhitila jednu osobu osumjičenu za sudjelovanje u ubojstvu dok se za još nekoliko osoba traga.

“Imamo dobar smjer u rasvjetljavanju ovog slučaja i dobar smjer što se tiče materijalnih dokaza i utvrđivanja motiva. Obavljamo razgovore s očevicima”, rekao je Stefanović i poručio da Beograd i Srbija neće biti mjesto mafijaških obračuna.

“Želim poručiti kriminalcima i banditima koji dolaze u Beograd i Srbiju i misle da se na našim ulicama mogu međusobno obračunavati, da im to nikada neće biti dopušteno da našu zemlju koriste kao poligon za svoje kriminalne aktivnosti i međusobna ubijanja”, rekao je Stefanović, naglasivši kako “posebno misli na jednu bivšu jugoslavensku republiku u kojoj se nalazi baza tih kriminalaca”.

Komentiraj