ŠPREM: “Ne čekamo tramvaj, nego Hrvatsku kakvu zaslužujemo”

Sanja Šprem iz Sindikata hrvatskih učitelja obratila se u ponedjeljak okupljenima na velikom prosvjedu učitelja na glavnom zagrebačkom trgu.

“Svima je jasno da ovo više nije štrajk za obrazovanje. Štrajk je rezultat dugogodišnjeg nezadovoljstva materijalnim i društvenim statusom, nepoštivanjem naše struke, ovaj štrajk je borba za status obrazovanja i naš položaj u njemu. Obrazovanje je permanentno zapostavljeno”, poručila je Šprem.

“Štrajk koji smo pokrenuli je po trajanju, intenzitetu, jedinstvu koje je iz njega proizašlo, nadmašilo sve dosadašnje. Ovaj štrajk je konačno svjetlo na kraju tunela, nada građanima naše domovine. Tom svjetlu doprinijeli ste svi vi koji ste nosili štrajk, roditelji koji podržavaju štrajk, baka servisi, društvene mreže, mediji i javnost koja je prepoznala istinu. Hvala vam za svu vašu kreativnost, hvala vam na zajedništvu, hvala za ustrajnost, hvala vam od srca na svemu. Pokazali ste nesebičnost i hrabrost”, dodala je.

Naglasila je kako je ovo borb i protiv odlaska u Irsku i Njemačku. “Svi vi ovdje okupljeni, došli ste reći dosta, dosta marginaliziranju obrazovanja, dosta ignoriranju dijaloga, dosta krivoj politici, dosta podcjenjivanju vlastitih građana, dosta uništavanja budućnosti našoj djeci”, rekla je Šprem.

“Dižemo glas za bolju Hrvatsku. Danas smo došli jasno i glasno reći da ne čekamo tramvaj, nego Hrvatsku kakvu zaslužujemo, kakvu zaslužuju svi naši građani”, rekla je Šprem okupljenima.

Komentiraj