Za sportsko pilotiranje dronova treba mnogo truda i preciznosti

Press/Yuneec

 

Pilotiranje dronova iziskuje mnogo vježbe i preciznosti, dok ovaj sport ima sve ozbiljnije temelje i širi se u podvrste.

Mladi student agronomije iz australske države Novi Južni Wales slobodno vrijeme provodi u izvođenju trikova i savladavanju brzinskih izazova uz svoju malu bespilotnu letjelicu.

Nakon što svakodnevno ispuni svoje studentske obaveze putem interneta, preostali dio dana mladi Australac koristi kako bi na imanju testirao mogućnosti dronova. Ističe kako su mu štale, traktori, drveće i drugi objekti omiljene prepreke na zamišljenoj stazi za vježbu.

Sam izrađuje natjecateljske dronove prema predlošku ili skici. Nadogradnja ili sklapanje komponenti naglašavaju i njegov talent za elektroniku.

Testiranja dronova, koji mogu letiti i brzinom većom od 150 km/h obavlja i na kompjuteru. Heath Whibley (20) je australski freestyle prvak u vožnji dronova i ovo za njega više nije samo hobi.

Nakon završetka pandemije nada se kako će sudjelovati na novom natjecanju, a možda s godinama svoj talent razvije u novom smjeru.

Komentiraj