SPOMENUO I SDSS Ostaje li Lacković uz DP neovisno o smjeru pregovora? Evo što je rekao

Autor:

17.04.2024., Zagreb - Docek izbornih rezultata za Hrvatski saboru u stozeru Domovinskog pokreta, Prava i pravde, Bloka za Hrvatsku (BLOK) i Agramera - Nezavisne liste u hotelu International. Ivan Penava Photo: Robert Anic/PIXSELL

Robert Anic/PIXSELL

Nezavisni zastupnik na listi DP-a Željko Lacković osvojio je saborski mandat s 4.425 preferencijalnih glasova u četvrtoj izbornoj jedinici. U razgovoru za N1 otkrio je pregovara li Domovinski pokret i s kim te hoće li ostati uz stranku ili to ovisi u kojem će se smjeru kretati pregovori.

“Odmah nakon izbora, jasno sam rekao da ostajem u bloku sa zastupnicima koji su osigurali mandat na ovim izborima i u narednom razdoblju ću bio dio njihove ekipe”, kaže Lacković za N1.

Prema njegovim riječima tim koji će pregovarati oko formiranja parlamentarne većine tek je oformljen i krenut će s radom nakon Predsjedništva DP-a koje će se održati sutra. “Bit ću zadužen za jedan dio pregovora, ali sve će biti rečeno”, govori.

Lacković kaže kako “postoje kontakti sa svim strankama i sudionicima izbora”, ali nije htio reći je li ih, konkretno, kontaktirao netko iz HDZ-a.

Na pitanje je li DP-u prihvatljiv scenarij da se oporba ujedini i iz svojih redova izabere predsjednika Sabora, odgovara: “Ne mogu govoriti u ime DP-a, ali sve opcije su moguće.”

Što se tiče inzistiranja DP-a da SDSS ne bude dio većine, kaže: “Jasno je ono što je kominicirano u vrijeme kampanje i nakon objave rezultate. O svemu će se znati više sutra nakon održanog Predsjedništva.”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
Veronica

prije 1 mjesec

Zovem se Veronika i nisam mogla vjerovati kako sam dobila kredit od 20.000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu da takve kreditne tvrtke još uvijek postoje na ovim prevarama posvuda, savjetovali su me i savjetovat ću svima koji trebaju kredit da ih koriste kako bi izašli iz financijskih poteškoća, možete ih kontaktirati putem e-maila ( davidsonalbertloan @gmail.com) Brzo kontaktirajte ([email protected]) danas i uzmite svoj zajam od njih po stopi od 3%. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY.