PANIKA U DOMOVINSKOM POKRETU Nakon medijskih natpisa, poručili: ‘Nismo trgovci foteljama’

Autor:

17.04.2024., Zagreb - Docek izbornih rezultata za Hrvatski saboru u stozeru Domovinskog pokreta, Prava i pravde, Bloka za Hrvatsku (BLOK) i Agramera - Nezavisne liste u hotelu International. Ivan Penava Photo: Robert Anic/PIXSELL

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Domovinski pokret (DP) poručio je u nedjelju da ih u vezi formiranja nove vlade zovu sa svih strana, ali oni nisu trgovci foteljama i neće iznevjeriti svoje birače ni hrvatski narod.

DP se javio priopćenjem nakon što su mediji objavili da pregovaraju s HDZ-om o sklapanju nove većine te da traže resore kulture, unutarnjih poslova, pravosuđa i regionalnog razvoja.

“DP priprema ključne programske točke koje su uvjet za moguće dogovore. Mi nismo trgovci foteljama, takav razgovor ne vodimo i odbacujemo”, poručuju iz stranke koja je sa 14 mandata zauzela treće mjesto iza HDZ-a i SDP-a.

“Točno je da nas zovu sa svih strana, ali budite sasvim sigurni da mi ni pod koju cijenu nećemo iznevjeriti ne samo svoje birače, mi nećemo iznevjeriti hrvatski narod”, kaže DP.

HDZ i DP su, po pisanju Telegrama, na korak do finalnog dogovora o novoj vladi i parlamentarnoj većini. DP je navodno odustao od resora gospodarstva i poljoprivrede, ali traže najmanje četiri resora – kulturu, unutarnje poslove, pravosuđe i regionalni razvoj.

Medijske napise je kao špekulacije odbacio i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, koji je potvrdio da već postoje kontakti s Domovinskim pokretom, sa čijim će predstavnicima razgovarati idućeg tjedna.

ZAKUHALI SE PREGOVORI? DP od HDZ-a traži četiri ministarstva, Fokus objavio bombastičnu odluku!

Nikakvi razgovori o zahtjevima mogućih partnera još nisu počeli, rekao je upitan je li spreman udovoljiti zahtjevu Domovinskog pokreta da se u sklapanje nove većine ide bez SDSS-a.

“Kad sjednemo za stol, onda ćemo vidjeti. Ove sve špekulacije u medijima, ovo ministarstvo, ovaj uvjet, to ljudi izmišljaju i puštaju spinove, nikakvih sadržajnih razgovora između dviju stranaka u tom pogledu nije bilo”, rekao je Plenković nakon komemoracije u Jasenovcu.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
Marijan

prije 1 mjesec

Pa i Most je izlazio sa takvim "garancijama" i vidimo koliko su te "garancije" vrijedile. Domovinski pokret je izvorno HDZ iz te kriminalne organizacije je potekao i tamo će se vratiti poput voljenog Škoroglavca.

Avatar photo
Veronica

prije 1 mjesec

Zovem se Veronika i nisam mogla vjerovati kako sam dobila kredit od 20.000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu da takve kreditne tvrtke još uvijek postoje na ovim prevarama posvuda, savjetovali su me i savjetovat ću svima koji trebaju kredit da ih koriste kako bi izašli iz financijskih poteškoća, možete ih kontaktirati putem e-maila ( davidsonalbertloan @gmail.com) Brzo kontaktirajte ([email protected]) danas i uzmite svoj zajam od njih po stopi od 3%. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY. ........///'''

Avatar photo
Veronica

prije 1 mjesec

Zovem se Veronika i nisam mogla vjerovati kako sam dobila kredit od 20.000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu da takve kreditne tvrtke još uvijek postoje na ovim prevarama posvuda, savjetovali su me i savjetovat ću svima koji trebaju kredit da ih koriste kako bi izašli iz financijskih poteškoća, možete ih kontaktirati putem e-maila ( davidsonalbertloan @gmail.com) Brzo kontaktirajte ([email protected]) danas i uzmite svoj zajam od njih po stopi od 3%. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY.