SPLITSKI SAVEZ SPORTOVA: Tonči Stipanović i Blanka Vlašić najbolji sportaši Splita u 2016.

Autor:

Rio de Janeiro, 16.08.2016 - Hrvatski jedrilièar Tonèi Stipanoviæ nije uspio obraniti prvo mjesto u plovu za odlièje i na koncu je osvojio srebrnu medalju u klasi Laser na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.
foto HINA/ Damir SENÈAR /ds

Jedriličar Tonči Stipanović, koji je na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru osvojio srebrnu medalju, i atletičarka Blanka Vlašić, koja je na istim Igrama bila brončana, proglašeni su u srijedu najboljim sportašem i sportašicom Splita u 2016. godini na priredbi koju tradicionalno organizira Splitski savez sportova.

“Nadam se kako ću i ubuduće ostvarivati dobre rezultate a poticaja za to daje mi i ovo priznanje,” rekao je Stipanović, kome je zlato u klasi Laser u Riju izmaklo posljednjeg dana jedrenja u zaljevu Guanabara.
Za najbolju momčad  Splita u 2016. godini proglašen je baseball klub Nada, koji je prošle godine osvojio hrvatsko prvenstvo,  kup i regionalnu ligu, dok je u ženskoj konkurenciji za najbolju ekipu proglašen ženski vaterpolo klub Bura, prvakinje Hrvatske i  osvajačice nacionalnoga kupa.

U kategoriji  osoba s invaliditetom najbolji sportaš Splita u 2016. godini je Ivan Mikulić koji je prošle godine osvojio zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u parataekwondou, a najbolja sportašica Splita u toj kategoriji je stolnotenisačica Anđela Mužinić koja je na prošlogodišnjim paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru osvojila srebrnu medalju.Za najbolje trenere Splita u 2016. proglašeni su Jozo Jakelić,trener Tonča Stipanovića, te Joško Vlašić i  Bojan Marinović, treneri Blanke Vlašić.Za najperspektivnije sportaše Splita proglašeni su vaterpolist Duje Pejković i jedriličarka Sandra Lulić.

Predsjednik Splitskog saveza sportova Ivan Veštić je istaknuo kako  je zadovoljan rezultatima splitskih sportaša u 2016. godini jer su osvajali medalje na Olimpijskim igrama i drugim velikim međunarodnim natjecanjima.
“U Splitu se sportom bavi 15.000 osoba, a to je iznimno važno za perspektive sporta u našem gradu,” poručio je Veštić.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)