Splitska riva: Mačku objesili za vezište i pustili da ugine u mukama

Na rivi u Splitu pronađen je leš mačke na vezištu brodova, mučna scena u potpunosti je šokirala građane. Ljudi su isprva mislili, da je netko objesio psa i mučio ga dok se nije utopio, a jedan je građanin o svemu obavijestio nadležni odjel za komunalno gospodarstvo i udrugu za zaštitu životinja, piše Dalmacija danas.

Policija je potvrdila da je istraga u tijeku te da zasad nema informacija i poznatih okolnosti. Djelatnik splitskog odjela tvrtke za zaštitu životinja AS-EKO rekao je da je riječ o velikoj mački, a ne o psu, kako se pretpostavljalo. Ne zna se je li mačka sama upala u more i zaglavila, je li uginula, pa ju je more izbacilo na vezište ili je ubijena, rekao je djelatnik.

Iz policije poručuju da će više detalja imati nakon istrage.

“Postupajući po zaprimljenoj dojavi, utvrđeno je da je Komunalno redarstvo Grada Splita zaprimilo dojavu jučer oko 18 sati te su izvijestili tvrtku AS-EKO, ovlaštenu za uklanjanje i zbrinjavanje leševa životinja. Djelatnici tvrtke AS-EKO izišli su na mjesto pronalaska i utvrdili da se radi o uginuloj mački, te je leš uklonjen. U tijeku je kriminalističko istraživanje”, izvijestili su iz policije.

Komentiraj