Split: Prihvaćen dosad najveći proračun od 335 milijuna eura

Autor:

01.09.2023-Split-Gradonacelnik Ivica Puljak i direktor tvrtke Prometa Stanko Sapunar odrzali konferenciju za novinare o novim linijama javnoga gradskog prijevoza koje se uvode u sklopu provedbe gradske politike urbane mobilnosti. Dodatne linije bi se trenale realizirati do Bozica. Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Splitsko Gradsko vijeće u četvrtak je prihvatilo dosad najveći proračun ‘težak’ od 335 milijuna eura, podržan je tijesnom većinom sa 16 od ukupno 31 vijećnika, dok ih je 12 bilo protiv, a troje odsutno.

Gradonačelnik Ivica Puljak je izvijestio kako je za proračun glasovalo 15 vijećnika njegove stranke Centar i nezavisni vijećnik Damir Barbir koji se nedavno razišao sa SDP-om.

Puljak je ponovio kako će se tim proračunom pokrenuti najveći investicijski  ciklus u povijesti Splita pri čemu će se graditi vrtići, školske dvorane, proširivati škole radi uvođenja jednosmjenske nastave…

Kazao je i kako je prihvaćen po jedan amandman triju stranka – HDZ-a, Mosta i Domovinskog pokreta. Uz to odbijeno je 36 HDZ-ovih i pet SDP-ovih amandmana.

“Prihvaćanjem amandmana HDZ-a, Mosta i Domovinskog pokreta pokazali smo kako nam nije bitno iz koje političke opcije dolaze amandmani ako su dobri i u interesu građana Splita,” kazao je Puljak.

Glasovanju o proračunu prethodila je višesatna rasprava u kojoj su ga oporbeni vijećnici oštro kritizirali ističući kako je napuhan te će kreditna zaduženja za taj proračun dugoročno opteretiti kamatama Grad i građane Splita.

Šuta: Puljak pokazuje da se ne snalazi kao gradonačelnik

Predsjednik splitskog HDZ-a i vijećnik Tomislav Šuta je ponovio kako će ranijim kreditom od 150 milijuna eura te sada dodatnim kreditom od 52 milijuna eura za potrebe proračuna Puljak  stvoriti kamate od 100 milijuna eura.

“Ovo je jedan od najgorih proračun u povijesti Splita i njime Puljak pokazuje da se ne snalazi kao gradonačelnik,” istaknuo je Šuta.

Vijećnica Hrvatske građanske stranke  (HGS) Lidija Bekavac je rekla kako gradonačelnik napuhanim proračunom nanosi štetu gradu i gađanima Splita koji će biti opterećeni vraćanjem kamata.

Vijećnik Domovinskog pokreta Martin Bauk je kazao kako će se iduće godine vidjeti da se neće ostvariti realizacija projekata koje obećaje gradonačelnik.

“Neće se ostvariti niti 20 posto projekata koje sad obećava,” ustvrdio je Bauk.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.